Coinbase krijgt licentie in Duitsland voor Bitcoin handel

Coinbase heeft een handelslicentie ontvangen in Duitsland. Dat maakte de Duitse beurswaakhond BaFin bekend, zo meldt Reuters.

Coinbase krijgt licentie in Duitsland

De Amerikaanse bitcoin beurs mag cryptocurrency’s gaan verkopen en in bewaring houden op de Duitse markt. Het is de eerste marktpartij die een dergelijke crypto licentie ontvangt. Coinbase heeft er een dochtermaatschappij voor opgericht, Coinbase Germany GmbH.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Duitsland staat qua regels redelijk open voor deze nieuwe assetklasse. In april maakte de wetgever bekend dat investeringsfondsen tot 20% van hun vermogen in cryptovaluta mogen steken. Het gaat om zogenaamde Spezialfondsen en dat zijn er circa vierduizend in het land.

Coinbase ging in april dit jaar naar de beurs, maar sindsdien vertoont de aandelenkoers én de bitcoin prijs een dalende trend. Onlangs sloot de exchange een deal met een belangrijke pensioenuitvoerder in thuisland Amerika. Amerikanen mogen een deel van hun pensioen in het digitale goud laten belegger als appeltje voor de dorst.

Duitsland

In Duitsland worden de richtlijnen en regels voor bedrijven en bitcoin steeds duidelijker. Niet voor niets duiken er regelmatig nieuwtjes op van Duitse instanties die ‘iets met bitcoin’ gaan doen.

De regels zijn duidelijk genoeg voor oude banken om te starten met de handel in BTC. Donner & Reuschel is één van de oudste banken van het land en hoopt op deze manier een graantje mee te pikken in deze opkomende markt. De bank werd opgericht in 1798 en heeft ruim €9 miljard aan assets in beheer.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
CoinbaseDuitsland

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...