Coinbase koopt $500 miljoen aan bitcoin en cryptocurrency om te sparen

Coinbase koopt $500 miljoen aan bitcoin en cryptocurrency om te sparen

Coinbase is voornemens om voor 500 miljoen dollar aan bitcoin en andere cryptocurrency's te kopen voor op de balans. Daarbij reserveert de grote Amerikaanse beurs 10 procent van alle toekomstige winst voor het kopen van extra bitcoin en mogelijk ook andere cryptocurrency's.

Niemand minder dan CEO Brian Armstrong bracht dit nieuws vannacht naar buiten. Met de toevoegingen dat het idee is om het percentage van de winst dat gereserveerd is voor het kopen van crypto met de tijd te verhogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase koopt niet enkel bitcoin

We weten allemaal dat Coinbase zijn geld voor een groot deel verdiend met de handel in altcoins. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat Coinbase niet alleen bitcoin zou kopen bij een beslissing als deze, dat zou immers contrasteren met de rest van het bedrijfsmodel.

Ze zijn gedwongen om ook andere coins te kopen, omdat ze anders praktisch zeggen dat ze hun klanten troep verkopen. Alles bij elkaar bevindt Coinbase zich voor een beursgenoteerde partij in een vreemde spagaat. Het is nog maar de vraag in hoeverre investeerders blij zijn met deze beslissing van de exchange.

Om scheve gezichten te voorkomen heeft Coinbase besloten om alle aankopen buiten het eigen platform om te doen. Behalve bitcoin gaat Coinbase ook Ether, DeFi-tokens en Proof-of-Stake tokens toevoegen aan de balans.

Coinbase klaar voor de volgende cryptowinter

Eerder kondigde Coinbase al aan dat het een flinke kasvoorraad heeft gereserveerd voor de volgende cryptowinter en eventuele juridische hordes die het bedrijf in de toekomst moet nemen. Wat de toekomst van Coinbase, in ieder geval voor de komende jaren, veilig lijkt te stellen.

Daarnaast heeft het deze week een samenwerking met de Japanse Mitsubishi UFJ Financial Group aangekondigd. Eén van de grootste banken in Japan die de lancering van Coinbase in het land tot een groot succes moet maken.

Als onderdeel van die samenwerking krijgt de beurs toegang tot het klantenbestand van Mitsubishi dat ongeveer 40 miljoen klanten telt. Vanaf dag één kunnen Japanners die bankieren bij Mitsubishi gebruikmaken van MUFG Quick Deposit en daarmee vrijwel direct aan de slag op Coinbase.

Lees meer over:
Bitcoin Coinbase

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties