Coinbase krijgt van centrale bank Singapore de benodigde licentie

Coinbase heeft in Singapore een licentie gekregen om als Major Payment Institution (MPI) actief te mogen zijn.

Licentie in Singapore

De Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft de licentie verleend aan een van de grootste cryptobeurzen van de wereld. De MAS is de centrale bank van de stadstaat.

Als gevolg van het verkrijgen van deze licentie kan Coinbase haar diensten aanbieden aan particuliere en institutionele spelers in Singapore.

Singapore is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de cryptovaluta en Web3. Volgens schattingen heeft 32% van de inwoners cryptovaluta en ziet 25% van hen het als de toekomst van de financiële wereld.

Naar verluidt zijn er meer dan 700 Web3-bedrijven in Singapore gevestigd. Coinbase komt daar nu met een licentie bij. In een blogpost schrijft het bedrijf:

“Onze inzet gaat verder dan alleen het aanbieden van producten; het strekt zich uit tot het bredere Web3-ecosysteem in Singapore. Dit omvat initiatieven zoals educatie en werkgelegenheid in onze Singapore Technology Hub, het opbouwen van sterke relaties met brancheverenigingen zoals de Singapore Fintech Association en Singapore Blockchain Association (ACCESS), en regiospecifieke investeringen via Coinbase Ventures.”

De beurs deelt nu ook dat het met een aantal prestigieuze universiteiten in Singapore gaat samenwerken, waaronder de National University of Singapore, Singapore Management University en Nanyang Technological University.

In haar “eigen” land heeft Coinbase te maken met veel tegengas. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opende niet lang geleden de aanval op Binance en Coinbase, de twee grootste beurzen van dat moment, vanwege het aanbieden van ongeregistreerde effecten.

Binance US is qua marktaandeel bijna helemaal uit de markt verdwenen, terwijl Coinbase al liet doorschemeren ook naar hoofdkantoren in andere regio’s te kijken.

Vorig jaar kreeg Coinbase ook met succes de registraties van Virtual Asset Service Providers (VASP) in Spanje, Italië, Ierland en ons eigen Nederland.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...