Su Zhu van Three Arrows Capital Gearresteerd In Singapore

De mede-oprichter van Three Arrows Capital (3AC), Su Zhu, is onlangs gearresteerd op Changi Airport in Singapore. De arrestatie vond plaats toen hij het land probeerde te verlaten, kort na een gerechtelijk bevel tegen hem. Deze dramatische wending komt na de ineenstorting van 3AC in juni 2022, wat grotendeels werd toegeschreven aan hun overexposure aan het Terra stablecoin-protocol.

Het failliete crypto hedgefonds, 3AC, heeft de afgelopen maanden veel media-aandacht gekregen, vooral vanwege de banden met Terra’s mede-oprichter, Do Kwon. Kwon zelf werd eerder dit jaar gearresteerd in Montenegro, wat bijdroeg aan de groeiende speculatie rondom de activiteiten van het fonds.

Na de ondergang van 3AC gingen Zhu en zijn mede-oprichter, Kyle Davies, ondergronds, daarbij verwijzend naar ontvangen doodsbedreigingen. Ondanks hun afwezigheid lanceerden ze een nieuwe beurs, OPNX, waarmee handelaren gemakkelijker faillissementsclaims van andere crypto-bedrijven uit dat jaar, zoals FTX, konden uitwisselen.

Teneo, de gezamenlijke curatoren van 3AC, heeft bevestigd dat Zhu een gevangenisstraf van vier maanden zal uitzitten. Davies, wiens huidige verblijfplaats onbekend is, wordt ook verwacht eenzelfde straf te ondergaan.

Deze arrestatie komt kort nadat de Monetaire Autoriteit van Singapore zowel Zhu als Davies voor negen jaar heeft verboden deel te nemen aan gereguleerde beleggingsactiviteiten. Terwijl Zhu zijn straf uitzit, is Teneo van plan hem verder te ondervragen over 3AC om te helpen bij het terugvorderen van activa en om ervoor te zorgen dat hij zich houdt aan zijn gerechtelijk bevel.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...