Singapore wil dat cryptobeurzen klantenfondsen in apart trust bewaren

907 totale weergaven

Om de klantentegoeden van investeerders te beschermen, overweegt de Monetary Authority of Singapore (MAS) nieuwe regels voor cryptobeurzen. Ze willen het verplicht stellen dat de cryptobedrijven aparte trusts opzetten.

Klantengeld apart zetten

Maandag heeft de MAS de cryptobeurzen in het land bevolen om goed met het geld van klanten om te gaan. Het is ongetwijfeld een ontwikkeling die volgt op het falen van FTX en de manier hoe de failliete exchange met klantentegoeden omging.

Tegen het einde van 2023 moeten alle cryptobeurzen in Singapore verplicht aan de aanstaande nieuwe regelgeving voldoen. Ze zijn dan verplicht om het geld van klanten verplaatsen naar een trust. Dit is een aparte entiteit die geld op een veel neutralere manier bewaart, dan als het binnen de bedrijfsvoering van een exchange valt.

In Singapore is er ook een beweging gaande om leningen en stakingsprogramma’s voor individuele investeerders te verbieden. De MAS sprak zich oktober vorig jaar al uit over de kwestie.

De toezichthouder kwam tot de conclusie dat er meer regulering nodig is voor ondernemingen die met cryptovaluta bezig zijn. Ze zien in dat de huidige wetten de beleggers niet altijd kunnen beschermen, helemaal vanwege het risicovolle en speculatieve karakter dat de cryptomarkt nog altijd heeft.

Duidelijke regels zijn ook van groot belang voor de industrie. Buurregio Hong Kong zet hier grote stappen in en trekt daarmee ook veel bedrijven en kapitaal aan.

Eind vorig jaar kwam naar buiten dat een Singaporees staatsbedrijf geld kwijtraakte door het FTX. Temasek had $210 miljoen geïnvesteerd in de Amerikaanse beurs. Dit was echter een investering in het bedrijf zelf, en niet cryptovaluta die op het platform stonden gestald.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore