Coinbase lanceert nano bitcoin futures

Particuliere beleggers kunnen vanaf maandag aan de slag met bitcoin futures via Coinbase. De grootste beurs van de Verenigde Staten begint vanaf dan met de handel van zogenaamde Nano Bitcoin Futures op hun derivatenplatform.

Acquisitie van FairX

Dit nieuws komt nadat Coinbase eerder in januari FairX overnam als onderdeel van de doelstelling om de handelsopties op het platform uit te breiden. FairX verkocht al langer futures-producten en was reeds geregistreerd bij de federale Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiermee kon Coinbase dus een aantal stappen overslaan en snel hun entree maken in de bitcoin-derivatenmarkt die momenteel al miljarden waard is. Coinbase heeft wel de naam veranderd van FairX naar de Coinbase Derivates Exchange.

De ‘Nano Bitcoin Futures’, contracten die 1/100e van een bitcoin vertegenwoordigen, worden het eerste product op het derivatenplatform van Coinbase. “Dit is de eerste stap naar het creëren van een robuuste en gereguleerde derivatenmarkt voor de industrie”, aldus een vertegenwoordiger van Coinbase tegenover Decrypt.

Extra mankracht voor de futuremarkt

Boris Ilyevsky, het hoofd van de Coinbase Derivatives Exchange, geeft in een statement aan dat ze met de acquisitie van FairX een team van wereldklasse hebben aangenomen. Door de kwaliteiten van het FairX team te koppelen aan de klantvriendelijkheid van Coinbase wil het bedrijf een ongeëvenaarde ervaring aanbieden in dit segment.

Futures kwalificeren als derivaten en hebben een vaste prijs en datum waarom de asset in kwestie verkocht moet worden, ongeacht de marktprijs op dat moment. De eerste bitcoin ETF die de Securities and Exchange Commission in Amerika goedkeurde was een futures ETF.

Wat dat betreft is het nog wachten op een spot bitcoin ETF, die er mogelijk ook gaat komen dankzij de kleine stap voorwaarts die Coinbase voor de bitcoin-derivatenmarkt zet met het aanbieden van dit nieuwe product. Maar dat is allemaal speculatie, voor nu moeten we het doen met de Nano Bitcoin Futures van Coinbase.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....