Bitcoin dump onder $30.000 leidt tot $200 miljoen aan futures liquidaties

Bitcoin is de afgelopen 24 uur weer onder de $30.000 gezakt. Op de 4-uursgrafiek heeft bitcoin weer het befaamde Bart Simpson patroon geschreven. De plotse daling zorgde voor een golf aan liquidaties op de futuresmarkt: ruim 200 miljoen dollar aan futures is verdampt.

Bitcoin sloot de afgelopen week weer eens in het groen af na acht achtereenvolgende rode weken. Maar de hoop op het breken van $32.000 is van korte duur. Binnen slechts enkele uren daalde de koers met bijna $2.500.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Nederlandse marktanalist Michaël van de Poppe is het 'standaard prijsactie' wat bitcoin nu laat zien. Het houden van $29.000 is de opdracht voor de grootste cryptomunt op de markt. Net onder $29.000 ligt overigens ook nog een CME-futuresgap.

Dat zijn koersgaten op de grafieken omdat futuresbeurs CME op vrijdagmiddag Amerikaanse tijd na normale kantoortijden de handel sluit, terwijl de cryptomarkt 24/7 door blijft gaan. Zo ontstaat een 'gat' tussen de prijs van de CME futures en de bitcoin prijs. In de onderstaande grafiek is in het weekend van 28 en 29 mei een gat ontstaan.

Bitcoin dump onder $30.000 leidt tot $200 miljoen aan futures liquidaties
bron: Tradingview/Cointelegraph

Naast de CME-futures-gap als potentieel doelwit, neemt de vraag naar bitcoin rond $29.000 wel weer toe, zegt on-chain analist Material Indicators.

Mocht dat niet het geval zijn, dan ligt het volgende target gebied bij $28.000, ziet Credibull Crypto, die door Cointelegraph wordt geciteerd.

Volgens handelaar Crypto Tony liggen er zowel boven als onder deze range nog volop handelskansen, maar de koers zit voorlopig in een bearmarkt.

Volgens de handelaar Filbfilb, medeoprichter van handelsplatform DecenTrader, is deze prijsactie niet heel verrassend.

Liquidaties

Het zijn vooral de handelaren die een long positie openden, die verlies leden door de plotse koersbeweging. Volgens Coinglass is er het afgelopen etmaal voor circa 212 miljoen dollar aan futures in rook opgegaan. Dat cijfer omvat de complete cryptomarkt.

Bitcoin dump onder $30.000 leidt tot $200 miljoen aan futures liquidaties
bron: Coinglass

Correlatie met aandelen verminderd?

Yassine Elmandjra, marktvolger bij ARK Invest, ziet dat de correlatie tussen bitcoin met de aandelenindex S&P500 nog steeds op een relatief hoog punt zit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...