Coinbase medeoprichter koopt $75 miljoen aan extra bedrijfsaandelen

Fred Ehrsam, medeoprichter van bitcoinbeurs Coinbase, heeft de dip gekocht. Hij heeft 75 miljoen dollar aan COIN gekocht, het aandeel van Coinbase. De transactie is overigens gedaan via Paradigm, een durfkapitalist dat Ehrsam ook mede heeft opgericht.

Na bekendmaking van de slechte bedrijfsresultaten daalde de koers flink en zag hij zijn kans schoon. Hij kocht ruim één miljoen COIN aandelen ter waarde van 75 miljoen dollar. Dat blijkt uit deze deponering bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Op 13 mei is er ruim 706.000 aandelen aangeschaft tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $70 per stuk. In een tweede tranche op 17 mei kwamen daar nog 385.000 aandelen bij tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $65 per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door deze nieuwe aankopen heeft Paradigm nu ruim 3,6 miljoen COIN aandelen in bezit. Daarnaast heeft Ehrsam ook 1,1 miljoen aandelen via een trust. Als belangrijke aandeelhouder geven ze met de nieuwe koop een duidelijk signaal af. Want ook Coinbase heeft een flinke dreun opgelopen vorige week. Het aandeel COIN daalde op één moment tot 80% van de hoogste prijs ooit kort na de beursintroductie van het bedrijf 13 maanden geleden. Eerder verkochten Ehrsam en aanverwante investeerders wel degelijk voor honderden miljoenen dollars de nodige aandelen sinds die beursintroductie in april 2021.

Ehrsam is medeoprichter van Coinbase en zit momenteel in het bestuur van het bedrijf. Hij en Matt Huang zijn medeoprichters en managing partners van Paradigm.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies.
Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...