‘Coinbase moet bezuinigen na slechte maanden’

Coinbase gaat minder hard groeien dan gedacht. De grote bitcoinbeurs voelt de gevolgen van een aanhoudend negatief sentiment in de cryptomarkt. Mede daarom worden er minder mensen aangenomen bij Coinbase.

Coinbase deelde eerder al slechte kwartaalcijfers. Het handelsvolume op de grote Amerikaanse cryptobeurs daalde met 44% in vergelijking met het vierde kwartaal in 2021. Ook de aandelenkoers (COIN) zit in een flinke dip.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dalende trend betekent overigens niet dat er helemaal geen handel of activiteit plaatsvindt via Coinbase. In het eerste kwartaal van 2022 had Coinbase een omzet van $1,17 miljard. Er was een verlies van $430 miljoen. In het vierde kwartaal van 2021 werd er nog een winst behaald van $840 miljoen.

Het handelsvolume in de eerste drie maanden van 2022 lag op $309 miljard. Nog een vergelijking: in oktober, november, december van 2021 lag dit op $547 miljard.

Plutus

The Information kreeg verschillende interne emails in handen. Volgens die berichten gaan de plannen van Coinbase verder dan alleen stoppen met veel nieuwe mensen aannemen. Er moet mogelijk een totale stop komen én interne bezuinigingen zijn ook niet uit te sluiten. Denk bij die bezuinigingen bijvoorbeeld aan het opzeggen van verschillende cloud service diensten.

Het plan heeft zelfs een code-naam: Plutus. The Information vond die term in een mail van Coinbase Chief Product Officer Surojit Chatterjee.

Niet geheel toevallig: Plutus is de Griekse god van rijkdom.

De focus moet terug naar handel, voor zowel particulieren als proffesionals. Ook moeten er internationaal meer klanten worden geworven.

Plannen

Coinbase is uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Amerikaanse bitcoinmarkt. Het bedrijf houdt zich bezig met opslag, handel, financiële dienstverlening en tal van andere activiteiten.

Deze markt is echter compleet nieuw en eens in de zoveel tijd vinden er grote veranderingen plaats in sentiment of in voorkeuren voor een bepaald product.

Coinbase was met hun beursgang in 2021 de eerste in haar soort met een aandeel op een Amerikaanse beurs. Nu moet blijken of ze ook overeind kunnen blijven met een dalende koers van een aandeel en onrust op de markten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...