Coinbase lanceert denktank om te lobbyen bij overheden

Coinbase start met een ‘crypto denktank’. Het wordt een groep met academici in de Verenigde Staten die onderzoek gaan doen naar beleid rondom crypto.

Je hoeft bij Coinbase geen bitcoin-agenda te verwachten. De beurs is vooral geïnteresseerd in de cryptocurrency industrie als geheel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat gaat denktank doen?

In de praktijk zijn dit soort initiatieven eigenlijk altijd opgezet met een simpel doel: beleid veranderen. Coinbase wil het wereldwijde beleid en de gesprekken er omheen veranderen, of op zijn minst een duwtje een bepaalde richting in te geven.

Er is ook zoiets als het Coinbase Institute Advisory Board. Ook hier worden vanuit verschillende universiteiten mensen gekozen om onderzoek te doen. Bijvoorbeeld op het gebied van recht- en economie.

Een voorbeeld van dit soort activiteiten is te vinden in Universiteit van Michigan. Onderzoekers gingen aan de slag voor het Amerikaanse ministerie en Financiën en andere departementen. De universiteit gaat jaarlijks een onderzoek afleveren op het gebied van acceptatie van cryptocurrency’s en het sentiment er omheen.

De eerste onderzoeken en rapporten kun je hier vinden. De ‘Coinbase Primers’ gaan onder andere over gespreksonderwerpen als het klimaat en proof-of-work.

De Universiteit van Michigan heeft onderzoeken uitgevoerd voor het U.S. Census Bureau en het ministerie van Defensie en zal samenwerken met Coinbase aan een jaarlijks in de VS gebaseerd onderzoek dat de acceptatie van cryptocurrencies en het sentiment ten aanzien van digitale activa meet.

Coinbase

Coinbase vertrok in 2020 bij lobbyclub Blockchain Association. Naar verluidt waren zij het niet eens met de toetreding van Binance US. De Amerikanen zijn onderdeel van de Crypto Council.

Achter deze lobbygroep zitten investeringsbedrijf Paradigm, betaalverwerker Block, Coinbase en vermogensbeheerder en investeerder Fidelity Digital Assets. Het zijn stuk voor stuk bedrijven uit het bovenste segment van de markt.

Het initiatief is bedoeld om namens de crypto-industrie een geluid te creëren. Ze geven aan dat ze dit op drie manieren willen doen, door:

  1. te lobbyen namens de gehele bitcoin markt;
  2. onderzoek te doen;
  3. de voordelen van de activaklasse bekend maken in de samenleving.

Als eindgebruiker zul je niet snel iets merken van het lobbywerk in de industrie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...