Coinbase reageert op commotie

Coinbase reageert op commotie

Coinbase verkoopt geen klantendata aan de Amerikaanse overheid. Dat stelt het bedrijf op Twitter.

Het gaat om precies te zijn om een reactie op een recent bericht van The Intercept. Coinbase zou geodata van hun klanten delen met de Immigrations and Customs Enforcement (ICE) in Amerika. Volgens het bedrijf is hun analyse software echter een los product.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een feit dat Coinbase diensten levert aan overheidsinstanties. In het geval van ICE gaat het om Coinbase Tracer. Deze surveillancesoftware moet geldstromen beter in kaart brengen.

Coinbase kan in theorie de transactiegeschiedenis en volgens The Intercept ook geodata dalen. Deze data kun je vervolgens weer koppelen aan andere bekende geldstromen. Coinbase ontkent dus dat zij dit soort gegevens inzetten voor de diensten rondom Coinbase Tracer.

Wat is er aan de hand?

The Intercept publiceerde een artikel over een contract uit augustus 2021. Het gaat om een kopie van een contract tussen ICE en Coinbase. Op een van de pagian's staat omschreven dat klanten van Coinbase worden gevolgd door analysesoftware.

Daarnaast gaat het document ook over zaken als het de-anonimiseren van transacties, ook wordt specifiek de geodata genoemd. Coinbase Tracer gebruikt volgens het verweer van Coinbase alleen publieke gegevens.

Lees meer over:
privacy Coinbase

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties