Coinbase stelt extra eisen aan Nederlanders voor bitcoin opnames

Coinbase stelt extra eisen aan Nederlanders voor bitcoin opnames

Nederlandse klanten van Coinbase worden vanaf 27 juni extra gevolgd. In een email naar Nederlandse klanten geeft Coinbase aan waarom.

Het gaat specifiek om uitgaande transacties. Stuur je bitcoin naar je adres buiten de cryptobeurs? Dan moet je ook een fysiek adres en naam opgeven. Én een reden voor de transactie. Het Amerikaanse bedrijf verwijst naar Nederlandse regelgeving als reden voor dit besluit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De standaard identificatie-eisen blijven uiteraard ook gelden. Als kleine bonus gaf Coinbase ook aan dat zij transacties die vanuit hun platform komen langer in de gaten houden. De geldstromen op het netwerk van bitcoin zijn openbaar. Coinbase houdt het geld ook ná je transactie van het platform goed in de gaten. Ook hier wordt verwezen naar lokale en internationale regels.

Surveillance

Vanaf 1 april moeten Canadezen, Japanners en Singaporezen extra informatie delen als ze transacties sturen naar een ander platform vanaf Coinbase. Het betekent simpelweg dat het moeilijker wordt om bitcoin van Coinbase naar een ander (platform) te sturen. Je moet jezelf verantwoorden voor je transactie.

Singaporese en Japanse investeerders moeten aanvullende informatie delen over álle uitgaande transacties. In Canada geldt een grens van 1.000 Canadese dollar (zo'n 800 Amerikaanse dollars). Canadezen die onder dit bedrag blijven vallen buiten de nieuwe regels.

In onderstaande screenshot zie je hoe dit in zijn werk gaat. Wanneer je een transactie wil sturen vanaf Coinbase moeten Canadezen de hele naam en het woonadres (!) invullen van de ontvanger. Hierover liegen maakt je een fraudeur op het platform.

Dit geldt ook zélfs voor transactie naar je eigen wallets.

Coinbase stelt extra eisen aan Nederlanders voor bitcoin opnames
Zo ziet het scherm voor extra informatie in Canada er uit. In Nederland kun je vanaf 27 juni ook zoiets verwachten. 
Lees meer over:
Bitcoin Coinbase

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties