Coinbase van plan om Bitcoin Lightning Network te implementeren

Het grote beursgenoteerde Coinbase is van plan om het Bitcoin Lightning Network te integreren op zijn handelsplatform, zo volgt uit een reactie van zijn CEO Brian Armstrong op Twitter. "We kijken naar de beste manier om Lightning te integreren. Het is niet eenvoudig, maar ik denk dat het een toegevoegde waarde is. Ik ben er helemaal voor om betalingen in bitcoin naar een hoger niveau te tillen", aldus Armstrong in reactie op Jack Dorsey.

Jack Dorsey haalt uit naar Coinbase

Het bericht van Armstrong kwam dus in reactie op Jack Dorsey, die onder andere bekendstaat als de oprichter van Twitter. Dorsey vroeg zich openlijk af waarom Coinbase bitcoin en het Lightning Network blijft negeren.

"Welke 'crypto' is een beter geldsysteem en waarom?", zo vraagt Dorsey aan Brian Armstrong. De CEO van Coinbase reageerde daar vervolgens dus op door te stellen dat zijn beursplatform op dit moment kijkt naar de integratie van het Lightning Network.

Verder is hij het niet helemaal eens met de mening van Jack Dorsey dat Coinbase er alles aan doet om bitcoin te negeren. "Ik weet niet waarom je het gevoel hebt dat wij bitcoin negeren. Wij zijn waarschijnlijk het bedrijf dat de meeste bitcoiners ter wereld aan boord heeft gebracht", aldus een ietwat gepikeerde Brian Armstrong.

Plannen Coinbase goed voor adoptie van bitcoin

Als Armstrong zijn woorden nakomt en het Bitcoin Lightning Network inderdaad integreert in zijn beursplatform, dan zou dat een meer dan goede ontwikkeling zijn voor de verdere adoptie van bitcoin. Dit kan mensen immers leren dat bitcoin helemaal niet duur hoeft te zijn en dat het mogelijk is om razendsnelle transacties te versturen.

Hiermee zou Coinbase in de voetsporen van onder andere Kraken en Binance treden. Wat dat betreft zou je zeggen dat het niet al te moeilijk moet zijn om Lightning te integreren, omdat er al twee andere grote partijen zijn die daarin slaagden.

Poll

Heb jij het Lightning Network weleens gebruikt?

Het Lightning Network is een tweede laag op bitcoin die gebruikmaakt van betaal-kanalen om transacties te faciliteren zonder dat deze allemaal de bitcoin blockchain aanraken. Zo wordt de blockchain ontzien en is het in theorie mogelijk om op te schalen tot één miljoen transacties per seconde.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....