Coinbase presenteert omzet van $2,49 miljard in een kwartaal

Coinbase presenteert omzet van $2,49 miljard in een kwartaal

Crypto-exchange Coinbase heeft gisteren de cijfers voor kwartaal vier van 2021 bekendgemaakt. De cijfers, waaronder een recordomzet, overtroffen de verwachtingen van de analisten.

Groei

Coinbase noteerde een omzet van $2,49 miljard in het vierde kwartaal van 2021. Analisten hielden rekening met $1,93 miljard en waren dus positief verrast. Het aantal actieve gebruikers groeide vorige kwartaal naar 11,4 miljoen. Dat is een record na een zwakker derde kwartaal, waarin juist een krimp van het aantal gebruikers werd gemeld ten opzichte van het tweede kwartaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De netto-winst was $840 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van kwartaal 3, maar de helft van de recordwinst van $1.,606 miljard in kwartaal 2. De totale winst voor 2021 komt uit op $3,624 miljard, wat meer dan 11x de winst van 2020 is.

De grote groei van Coinbase in zowel het vierde kwartaal als heel 2021 is te danken aan de bullmarkt van bitcoin en andere cryptovaluta. In oktober en november steeg de koers naar $69.000 en werd er driftig gehandeld door particulieren en professionele beleggers. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat het handelsvolume in dit kwartaal weer zo hoog wordt.

Diversificatie en vooruitzichten

In 2021 heeft Coinbase meer inkomsten gehaald uit andere bronnen dan alleen de handelsfees. Beleggers zien te grote afhankelijkheid van handelsfees als een risico’s, omdat er een race naar de bodem is op dat gebied. Het platform Robinhood claimt bijvoorbeeld dat het inmiddels 0% handelsfee rekent. Coinbase heeft in het vierde kwartaal $200 miljoen omzet behaald met andere producten, zoals staking, kredietverlening en bewaarloon.

Coinbase meldt in de brief aan de aanheelhouders dat het lastig is om een voorspelling voor de langere termijn te doen.

“Aan de ene kant hebben we, nog los van de onvoorspelbaarheid van de koersen van cryptovaluta en de volatiliteit, te maken met ongunstige wereldwijde macro-economische omstandigheden, oplopende rentes, inflatie en sinds kort geopolitieke instabiliteit,” schrijft de exchange. “Aan de andere kant is de wereldwijde adoptie van crypto aan het groeien en diversifiëren. We zien nieuwe en interessante toepassingen voor crypto ontstaan en steeds meer marktpartijen die de mondiale crypto-economie helpen groeien.”

Lees meer over:
Coinbase crypto exchange

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties