UPDATE: Coinbase haalt $2 miljard op bij investeerders

815 totale weergaven

UPDATE: Coinbase heeft $2 miljard opgehaald via verschillende investeerders. Initieel vroeg de Amerikaanse beurs om $1,5 miljard aan vers kapitaal. De interesse was echter zo hoog onder investeerders dat er uiteindelijk $2 miljard is opgehaald.

Het is een eenvoudige manier voor beleggers/investeerders om blootstelling te krijgen in de markt van bitcoin. Coinbase is het grootste handelsplatform in de Verenigde Staten in deze industrie.

Orginele bericht: Coinbase is van plan om $1,5 miljard op te halen met de verkoop van bedrijfsobligaties. Het beursgenoteerde bedrijf maakt dit nieuws bekend, kort nadat de ze op de vingers werden getikt door Amerikaanse toezichthouders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geld voor Coinbase

Coinbase is de grootste cryptobeurs van de Verenigde Staten. Sinds begin dit jaar zijn ze genoteerd aan de techbeurs Nasdaq. Nu willen ze $1,5 miljard ophalen. Het is een van de voordelen die ze hebben nu ze een beursgenoteerd bedrijf zijn.

De exchange wil het nog-op-te-halen geld gaan gebruiken om de balans van het bedrijf uit te breiden, zodat ze het kunnen gebruiken voor “algemene bedrijfsdoeleinden”. Ook gaan ze mogelijk investeringen doen in andere bedrijven, producten of nieuwe technologie. Ze sluiten niet uit dat ze ook andere bedrijven gaan opkopen.

Ze bieden zogenoemde ‘senior notes’ aan die zullen verlopen in 2028 en 2031. De dochteronderneming Coinbase Inc. zal fungeren als ‘holding company’. De senior notes zullen alleen worden aangeboden en verkocht aan een privaat memorandum.

Select groepje investeerders

De personen die hieronder vallen zijn “gekwalificeerde institutionele partijen die onder de lokale effectenwetten vallen van zowel de Verenigde Staten als daarbuiten.”

“Zowel de obligaties als de bijbehorende garanties zijn of worden niét geregistreerd onder de Securities Act van de effectenwetten, en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten, behalve op grond van een toepasselijke vrijstelling van dergelijke registratievereisten.”

Het nieuws volgt op een waarschuwing die de SEC uitdeelde aan Coinbase. Ze werden op de vingers getikt vanwege een opkomende nieuwe dienst genaamd Lend. Het aanbod van Lend is helder: jij stalt je stablecoins bij Coinbase, je krijgt 4% rente.

Coinbase is goed voor een dagelijks handelsvolume van meer dan $5,6 miljard. Eerder dit jaar waren ze al van plan om $1,25 miljard op te halen via particuliere schuldeffecten (private debt securities).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!