CoinDesk: Goldman Sachs toont interesse in bitcoinbedrijf met grote problemen

CoinDesk: Goldman Sachs toont interesse in bitcoinbedrijf met grote problemen

Goldman Sachs is op zoek naar $2 miljard aan investeringen. De grootbank wil volgens CoinDesk de bezittingen van Celsius kopen. Laatstgenoemde zit in de financiële problemen door roekeloos gedrag op de cryptomarkt.

Klanten van Celsius konden onder andere rente krijgen voor hun bitcoin via Celsius. Door de recente dalingen in de markt kwam echter het gebrek aan liquiditeit van Celsius aan het ligt. Er zijn nu kapers op de kust die interesse hebben in de inboedel van het bedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kopen, kopen

Volgens CoinDesk bevestigen verschillende bronnen het plan van Goldman Sachs. Met behulp van cryptofondsen, traditionele financiële partijen en specialisten op het gebied activaklasse in grote problemen.

De beweegreden lijkt duidelijk: Goldman Sachs hoopt op een grote 'korting' bij een eventueel faillissement van Celsius. De assets (van bitcoin tot aan hele vage tokens) komen dan onder het beheer van de investeerders.

Celsius had in mei van 2022 nog meer dan $8 miljard aan fondsen uitstaan. Het vermogen zou zo'n $`12 miljard zijn geweest. Inmiddels liggen die bedragen een stuk lager.

Een ander saillant detail: Celsius haalde in 2021 nog ruim $750 miljoen op tijdens een investeringsronde. Een groot Canadees pensioenfonds behoorde tot een van de grootste investeerders.

Lees meer over:
Bitcoin Goldman Sachs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties