CoinStats hacker verplaatst bijna $1M naar Tornado Cash crypto mixer

3298 totale weergaven
mixer

Wallets gelinkt aan de CoinStats hacker verplaatsen bijna 1 miljoen dollar aan ether naar de crypto wasmachine Tornado Cash. In totaal zijn er miljoenen dollars aan crypto gestolen enkele weken terug.

CoinStats beveiligingslek beïnvloedt 1.590 wallets

Blockchain beveiligingsfirma CertiK signaleert dat twee wallets die gelinkt zijn aan de CoinStats exploit in juni 311 ETH, ter waarde van ongeveer $959.000, hebben overgemaakt naar Tornado Cash. Eén wallet verplaatste 211 Ether, terwijl de andere 100 ETH naar de crypto mixer stuurde.

Crypto mixers houden transacties privé door mogelijk identificeerbare fondsen te combineren met vele andere fondsen. Ze anonimiseren transacties tussen diensten en hackers kunnen gebruik maken van de dienst om onrechtmatig verkregen crypto wit te wassen.

Op 22 juni heeft crypto portfoliomanager CoinStats gebruikersactiviteiten opgeschort na een hack waarbij 1.590 crypto wallets zijn geraakt. Het bedrijf kondigde aan dat het de applicatie had stilgelegd om “het beveiligingsincident te isoleren.”

Volgens het bedrijf was de aanval beperkt en zijn “geen van de verbonden wallets en CEXes beïnvloed.” Het bedrijf drong er bij getroffen gebruikers op aan om hun cryptogeld te verplaatsen met behulp van hun geëxporteerde privésleutels.

Op 30 juni maakte CoinStats bekend dat ze hun transactiedatabase optimaliseren en overstappen naar een ander platform om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren. Het bedrijf zegt ook dat ze hun systemen verbeteren met upgrades en audits.

Op 3 juli kondigde CoinStats aan dat de functionaliteiten op hun platform hersteld zijn en volledig operationeel zijn.

CoinStats hack veroorzaakt door gemanipuleerde medewerker

Op 26 juni onthulde CoinStats CEO Narek Gevorgyan enkele details van het onderzoek. Volgens Gevorgyan was hun infrastructuur gehackt. Hij had bewijs dat één van hun medewerkers was misleid om kwaadaardige software op een werkcomputer te downloaden.

De directeur betuigde ook zijn medeleven met degenen die hun fondsen in de aanval verloren en benadrukte dat ze de slachtoffers zouden ondersteunen en al hun opties hadden besproken.

Community leden meldden miljoenenverliezen, met één wallet die naar verluidt bijna $9 miljoen in Maker (MKR) verloor. In een update van 5 juli benadrukt CoinStats dat het nog steeds het incident onderzoekt en maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat hun nieuwe infrastructuur veilig is. Het bedrijf zegt dat ze binnenkort aanvullende informatie zullen delen, inclusief support voor de slachtoffers.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...