Compass Mining kan energierekening niet betalen en verliest mining-faciliteit

Bitcoin mining hardware en hostingbedrijf Compass Mining is één van de faciliteiten in Maine verloren nadat de eigenaar, Dynamics Mining, het contract beëindigde omdat Compass Mining de energierekening niet kon betalen. Dynamics Mining maakte op 27 juni bekend dat het contract tussen de twee vanaf 14 juni verbroken is.

Problemen bij Compass Mining

Volgens Dynamics Mining is Compass Mining zesmaal te laat geweest met het betalen van de energierekening en heeft het tweemaal volledig verstek laten gaan. In een latere tweet maakt Dynamics Mining bekend dat het om een totale rekening van 1,2 miljoen dollar gaat, waar Compass Mining slechts 665.000 dollar van betaald heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Compass Mining claimt op zijn beurt dat het geld voor de rekeningen wel degelijks verstuurd is, maar Dynamics geeft aan dat dit geld gebruikt is om nieuwe faciliteiten te bouwen. Cointelegraph heeft geprobeerd contact op te nemen met beide partijen, maar slaagde er niet in om een reactie los te peuteren.

Whit Gibbs, de CEO van Compass Mining, geeft aan dat zijn bedrijf de zaak liever uitvecht in de rechtszaal en niet via Twitter. Dynamics Mining reageert daarop met het statement dat Compass Mining enkel 250.000 dollar behoefde te betalen voor 3 maanden aan stroom. Verder geeft het aan dat Twitter de stem is van de gebruikers van Compass Mining en niet de rechtszaal.

Onduidelijk wat gebruikers  te wachten staat

Op het moment van schrijven is het niet duidelijk wat de gebruikers van Compass Mining te wachten staat. Het Amerikaanse bedrijf verkoopt ASIC-miners die klanten vervolgens door Compass Mining zelf aan het werk kunnen laten zetten in de Verenigde Staten of Canada. In de hosting-overeenkomst van Compass Mining staat echter dat Compass Mining de mining-hardware mag verplaatsen en verwijderen als er sprake is van een noodgeval, zonder dat de schade op het bord van Compass Mining komt.

In diezelfde overeenkomst staat dat klanten met het ondertekenen daarvan afzien van hun rechten om een oplossing te zoeken via de rechtszaal. De problematische situatie voor Compass Mining ontstaat op het moment dat de mining-industrie onder druk staat vanwege de relatief lage bitcoin koers en toenemende energiekosten.

Nadat de koers even geleden onder de 24.000 dollar zakte werden veel oude ASIC-miners verliesgevend en zelfs sommige miners van de nieuwere generaties moesten worden uitgezet. Op dit moment is de winstgevendheid van miners ongeveer 75 procent lager dan tijdens de top van de markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....