Compass Mining lanceert eerste verzekering voor bitcoin miners

Compass Mining komt met een nieuwe dienst voor bitcoin miners van klanten. Het biedt een ‘beschermingsproduct’ aan zodat de rigs worden verzekerd tegen onder andere brand en diefstal.

Mining rigs verzekeren

Compass Mining is een bedrijf dat bekend staat vanwege haar hostingdiensten. Ze doen dit voornamelijk aan particuliere klanten, waarbij ze als het ware het kapitaal van klanten, de mining rigs, de energieleverancier en een datacenter bij elkaar brengen.

Tot dusver is het erg lastig om verzekeringen te vinden voor bitcoin miners. Traditionele verzekeraars hebben de weg naar deze industrie nauwelijks gevonden. Daarom springt Compass in dit gat.

De nieuwe plannen beschermen in geval van brand, diefstal, overheidsmaatregelen en elektrische schade. Jameson Nunney, de chief strategy officer van het bedrijf, schrijft in een verklaring:

“Bitcoin mining is een snelgroeiende, jonge industrie. Eenvoudige beschermingsproducten zoals deze moeten als een financiële primitief worden beschouwd.”

Naar wat schijnt is er met de partners een verzekeringspot van $75 miljoen beschikbaar gesteld.

Uitbreiden diensten

Klanten die de hostingdiensten gebruiken bij de partnerlocaties in Texas, South Carolina, Nebraska en Oklahoma kunnen al gebruik maken van de verzekeringen. Compass zal het uitbreiden naar andere plekken als deze eerste kerngroep succesvol de onboarding heeft doorlopen.

Belangrijk om te melden: Compass is niet de eigenaar van de faciliteiten. Het is enkel een broker tussen klanten en eigenaren van faciliteiten. Daardoor liepen ze onlangs nog tegen problemen aan, toen het een energierekening niet kon betalen en ze een mining faciliteit in Maine verloren toen de eigenaar het contract verscheurde.

CEO en mede-oprichter Whit Gibbs nam in juni ontslag te midden van een reeks “tegenslagen en teleurstellingen”. Ook stonden er duizenden rigs vast in Rusland als gevolg van de sancties.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining