Na problemen schakelt Compass Mining weer op met 25.000 rigs

Na problemen schakelt Compass Mining weer op met 25.000 rigs

Na een reeks van negatieve nieuwsberichten, komt Compass Mining nu met goed nieuws. Ze gaan weer uitbreiden. Samen met hostingpartner Compute North gaan ze voor 75 MW aan vermogen inzetten voor bitcoin miners in Granbury (Texas).

Nieuwe rigs

Nog geen twee weken geleden ontsloeg het bedrijf 15% van zijn werknemers. Ook stapten de CEO en CTO op en werden er flink gesneden in het salaris van de managers. Daarnaast verloren ze een miningfaciliteit in Maine omdat ze de kosten niet meer konden betalen voor hosting en elektriciteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de nieuwe co-directeurs aan het roer, wil Compass nu weer stappen zetten. Naar verluidt gaan ze 25.000 rigs aansluiten in Granbury. Het moet gebeuren in de Wolf Hollow-centrale.

Volgens Compass is deze locatie goed voor 1,1 gigawatt (GW) aan elektriciteit uit aardgas. Ze gebruiken gasturbines en luchtkoeling om de koolstofemissies en de afhankelijkheid van koelwater te verminderen.

Het schijnt dat ze de belasting op het elektriciteitsnet met een druk op de knop kunnen reduceren, als blijkt dat de capaciteit van het lichtnet wordt overschreden.

Uitbreiding

Compass heeft al enkele mining farms in de Verenigde Staten, Canada en IJsland. Voorheen hadden ze ook rigs in Rusland staan door een samenwerking met BitRiver. Amerikaanse sancties maakten echter een einde aan deze activiteiten.

Het liet direct zien dat 'not your rig, not your hashrate' ook van toepassing kan zijn in de miningmarkt. Het hosted-mining model leek aantrekkelijk voor particulieren, maar het heeft zo ook zeker z'n minpunten.

Bitcoin miners in Texas hebben een moeilijke maand achter de rug door een hittegolf die ook haar impact had op het energienet. Sommige mining bedrijven kregen echter betaald om hun miners uit te schakelen, door een samenwerking met de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT). De netbeheerder bemiddelt "demand response"-deals met bedrijven.

Vanwege de flexibele load zijn mining bedrijven fijne afnemers voor dit soort partijen, zoals onderstaande afbeelding van Level39 goed laat zien.

Na problemen schakelt Compass Mining weer op met 25.000 rigs

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties