Concurrent verklaart Celsius alvast failliet en doet aanbod

Nexo heeft aangeboden om delen van Celsius te kopen. De brief met daarin de aanbieding om de goede delen van het bedrijf over te nemen is gepubliceerd op Twitter.

Aanbod via Twitter

Grote concurrent van Celsius, Nexo, heeft alvast een bod gedaan op de boedel van Celsius. Terwijl Celsius de tegoeden van de klanten heeft bevroren door een clausule in de contracten te activeren, heeft Nexo een brief opgesteld om delen van het bedrijf over te nemen. Het bod is geldig tot en met 20 juni.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De problemen voor Celsius stapelen zich op. Het is onduidelijk wat er zich achter de schermen afspeelt, maar klanten van het platform kunnen geen tegoeden opnemen of op hun account transacties doen. Naar eigen zeggen is dat “om in de toekomst beter gepositioneerd te zijn om te voldoen aan de opnameverplichtingen.” We schreven hier een overzicht van de eerste gebeurtenissen.

Nexo geïnteresseerd in gezonde delen Celsius

De brief is gepubliceerd op Twitter. In de begeleidende tweet stelt Nexo dat het handelt in het belang van de klanten van Celsius.

“Na wat het bankroet van @CelsiusNetwork lijkt te zijn en indachtig de gevolgen voor hun particuliere beleggers & de crypto-community, heeft Nexo een formeel aanbod gedaan om de in aanmerking komende activa te verwerven van @CelsiusNetwork na hun actie om de tegoeden te bevriezen,” tweet Nexo.

Het voornemen om een deel van de bezittingen van Celsius over te nemen, mocht het bedrijf inderdaad niet aan de betalingsverplichtingen kunnen doen, staat in de ‘Letter Of Intent’. Daarin staat de “mogelijke interesse” in de overname van “bepaalde resterende, in aanmerking komende activa, voornamelijk door onderpand gedekte vorderingen op leningen, gedekt door overeenkomstige activa als onderpand, merkactiva en de klantenbestanden” van Celsius.

Met het aanbod lijkt Nexo uit te willen stralen dat het hart voor de crypto-community, maar ook dat het zelf wel een gezonde financiële positie heeft.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscrash