Bitcoin koers breekt kort door grens van $29.000

De bitcoin koers tikte vandaag de grens van $29.000 aan. Dat gebeurde in een bijzonder onrustige markt.

De financiële wereld kijkt weer met spanning naar onder andere de Verenigde Staten. Verschillende banken zijn daar recentelijk omgevallen en overgenomen door overheidsorganisaties. Een voorbeeld daarvan is ‘cryptobank’ Silvergate Bank. Zij zijn inmiddels in handen van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Klanten hebben nog tot 5 april om hun cryptotegoeden daar op te nemen.

De Silvergate Bank is te koop en wordt waarschijnlijk overeind gehouden. Maar het klantenbestand in de wereld van bitcoin wordt niet meegenomen. Een eventuele koper moet het dus doen zonder die tak van sport.

Dit is een voorbeeld van wat er momenteel speelt. Ondanks de onrustige wereldwijde markten en (bank)problemen laat de bitcoin koers een mooie start van 2023 zien. In onderstaande grafiek zie je het koersverloop van bitcoin. Vandaag werd dus opnieuw de grens van $29.000 kort bereikt op verschillende beurzen.

Bitcoin koers breekt kort door grens van $29.000

De volatiele koers van bitcoin zorgt vaak voor meer problemen dan (financiële) stress van spaarders. Speculanten op derivatenmarkt gaan al jaren flink los op de prijs van BTC. Sterker nog: op de grootste beurzen zijn de futures in handelsvolume populairder dan de spotmarkt.

Derivaten zijn als weddenschappen op de toekomstige prijs van iets, in dit geval bitcoin. Futures zijn een soort weddenschappen met een vaste inzet en een vaste einddatum. Maar in de wereld van crypto kennen we ook futurecontracten zonder einddatum.

Hieronder vind je de long en short liquidaties van bitcoin futures op de grootste beurzen. De afgelopen 12 uur ging er flink wat geld in rook op door de plotselinge bewegingen. Omhoog of omlaag, er zijn altijd winnaars en verliezers. De spekkopers zijn de cryptobeurzen, zij snoepen mee van bijna elke transactie op hun platform.

Bitcoin future liquidaties op de grootste beurzen. Via Coinglass
Bitcoin future liquidaties op de grootste beurzen. Via Coinglass
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!