Novogratz doet weer een voorspelling voor een substantieel hogere bitcoin koers

933 totale weergaven

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is ervan overtuigd dat de bitcoin koers vanaf hier nog een heel stuk te klimmen heeft als gevolg van de bankencrisis. Vannacht tikte de bitcoin koers al even de 29.000 dollar aan en het momentum lijkt weer een beetje terug bij de bulls. Volgens Mike Novogratz voelt de markt op dit moment sterk en gaan we de komende maanden wel omhoog.

Retail drijft het momentum

Volgens Novogratz drijft het retail-publiek op dit moment het bullish momentum in de markt. “Ik zeg het opnieuw, bitcoin en ethereum zijn de beste voor risico gecorrigeerde investeringen over twee jaar, drie jaar, vier jaar, dit jaar en het retail-publiek begrijpt dat. Dit is hun manier om in de financiële markten te participeren en een flink deel van de stijgingen zijn door hen veroorzaakt”, aldus Novogratz.

Dat hij aangeeft dat de markt er op dit moment sterk uitziet verbaast hemzelf ook. In december had Novogratz nog een heel ander gevoel en zo zie je maar dat ook de rijksten der aarde niet altijd zo zeker van hun zaak zijn. Destijds riep Novogratz wel allemaal bullish dingen over bitcoin, maar het voelde van binnen toch even anders.

“[…] maar het zou mij niet verbazen als we over drie, zes of negen maanden substantieel hoger staan dan vandaag”, aldus een optimistische Mike Novogratz. Met name de bankencrisis en hoge inflatie helpen volgens Novogratz mee aan het verhaal voor bitcoin.

Het moment voor bitcoin

“Dit is het moment voor bitcoin. Bitcoin is hiervoor gemaakt, toch? Satoshi Nakamoto maakte zich in 2009 zorgen over de ineenstorting van het financiële systeem. Hij maakte zich zorgen over het effect. van populisme op onze politiek en het continue printen van fiatgeld en ontwikkeld als antwoord daarop bitcoin”, aldus Novogratz.

Het is makkelijk om te roepen dat dit het moment van bitcoin is, maar vooralsnog blijkt het ook uit de koers. Op het moment van schrijven tikt die binnen op 28.730 dollar en vannacht werd zelfs de koers van 29.000 dollar doorbroken.

Voor de afgelopen zeven dagen staat er weer een plus van 3,92 procent in de boeken en het lijkt erop dat we maart met een hele sterke koers gaan afsluiten. Wat dat betreft staat bitcoin er momenteel goed op en lijkt het alsof de bulls het momentum even in handen hebben.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....