Costa Ricaans wetsvoorstel omarmt bitcoin met belastingregels

Costa Ricaans wetsvoorstel omarmt bitcoin met belastingregels

Wetgevers in Costa Rica willen van het Midden-Amerikaanse land een bitcoin-vriendelijke regio maken. Een van de ideeën is dat ze de belastingen op cryptovaluta aanzienlijk willen verlagen.

Bitcoinwetsvoorstel

Deze week presenteerde de Johana Obando een wetsvoorstel aan het Congres met het oog op de regulering van de cryptomarkt in het Midden-Amerikaanse land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Obando deelt op Twitter de bekende laser-eyes-till-100k-meme. Daarmee kun je haar tot wel een van de ingewijden van BitcoinTwitter scharen.

Ze vertelt dat de Cryptoassets Market Law (MECA) "bescherming zal bieden aan individueel virtueel privébezit, aan de self-custody en aan decentralisatie van cryptovaluta". Hierbij is de centrale bank van het land van enig zeggenschap buitengesloten.

Het idee van de wet is dat iedereen met cryptovaluta kan doen wat hij of zij wil zonder inmenging van de Costa Ricaanse overheid. In het wetsvoorstel hebben de congresleden Luis Diego Vargas en Jorge Dengo het met Obando over het kopen, verkopen, uitgeven en opslaan van bitcoin.

Belastingen

Ook willen ze geen belasting gaan heffen op cryptocurrency's als ze worden gebruikt om goederen mee te kopen. De mining-industrie wordt vrijgesteld van winstbelasting en zelfs de winst uit cryptohandel wordt niet meegenomen in de inkomstenbelastingen.

Kortom, de wetgevers willen dat de Costa Ricaanse regering cryptovaluta een serieuze plek in de samenleving geeft. Ze hopen zo extra banen en kapitaal aan te trekken.

Obando maakt gelijk wel heel duidelijk dat de wet anders is dan de bitcoinwet uit El Salvador. Bitcoin wordt dus níet zomaar een wettig betaalmiddel en daarmee de gelijk ook de nationale valuta van Costa Rica.

Daarnaast: het gaat vooralsnog om een wetsvoorstel, dat eerst nog door het Congres geloodst moet worden. De partij die Obando representeert genaamd Partido Liberal Progresista heeft slechts 6 zetels en is daarmee goed voor 10% van het parlement.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin regulering

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties