Craig Wright klaagt Kraken en Coinbase aan om ‘neppe bitcoin’

Grote bitcoinbeurzen worden aangeklaagd door Craigh Wright. De zelfbenoemde bedenker van bitcoin is van mening dat Coinbase en Kraken aan misleiding doen.

Investeerders worden ‘aangemoedigd’ om te ‘handelen en te investeren’ in ‘neppe bitcoin’. Wright is een van de namen achter een afsplitsing van het bitcoin netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2017 vond er een strijd plaats op het netwerk van bitcoin. Daaruit ontstonden twee netwerken: bitcoin, en de afgesplitste bitcoin cash. Daarna volgde ook nog verschillende afsplitsingen van bitcoin cash. Een daarvan is Bitcoin Satoshi Vision. Die laatste is volgens Wright en consorten ‘de echte bitcoin’. Dat is te lezen in een blogpost van Ontier.

Neppe bitcoin

De advocaten van Wright willen voorkomen dat de cryptobeurzen nog langer BTC aanduiden op de manier die zij nu doen. Het gaat volgens de aanklagers om een zaak van honderden miljarden.

Wat Wright of anderen ook vinden. Bitcoin is een protocol dat afhankelijk is van consensus. Het gaat om het netwerk, met daarachter de mensen die akkoord gaan met bepaalde regels. De markt heeft overduidelijk gekozen voor de enige echte bitcoin. Degene die je op elke beurs kunt vinden, met een groeiende netwerk.

De aanklagers zijn van mening dat bitcoin moet worden aangeduid als Bitcoin Core. Uiteraard is hun eigen project de enige echte bitcoin, in de ogen van Wright en verschillende volgelingen.

Bitcoin heeft een groter netwerk, meer gebruikers en een veel grotere marktkapitalisatie ($740 miljard vs $1,4 miljard). Hieronder zie je de koers van Bitcoin SV tegenover bitcoin (geel) en de dollar (rood).

Craig Wright klaagt Kraken en Coinbase aan om 'neppe bitcoin'

Wright en zijn advocaten hebben sinds de ruzies en splitsingen een aparte hobby: het veel bitcoiners of bedrijven in de industrie het moeilijk maken. Niet alleen grootmachten als Coinbase en Kraken krijgen te maken met Wright en zijn groep supporters.

Er lopen ook rechtszaken tegen bijvoorbeeld podcaster Peter McCormack en twitteraar (ja,echt…) Hodlnaut.

Wright is iemand die beweert dat hij dé bedenker van bitcoin is. Hij zou de man zijn achter het pseudoniem Satoshi. Tot op heden heeft hij echter niets bewezen. Het zijn veel aantijgingen met weinig hard bewijs.

Tegelijkertijd zorgt de beste man wel voor onrust in de wereld van bitcoin. Aangeklaagd worden door iemand met miljarden (voornamelijk via andere investeerders) tot zijn beschikking is geen pretje.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCraig Wright

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...