Cross River Bank is volgende ‘cryptobank’ in het vizier van toezichthouders

1003 totale weergaven

De Cross River Bank, die bekend staat om haar samenwerking met grote cryptobedrijven als Coinbase en Circle, wordt momenteel onderzocht door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). De toezichthouder heeft een gerechtelijk bevel uitgevaardigd wegens naar eigen zeggen ‘onveilige of ongezonde bankpraktijken’.

Het bevel roept op tot verhoogde alertheid bij het bestuur van de bank. Het gerechtelijk bevel vereist dat het bestuur van de bank haar toezicht verbetert en “corrigerende actie” onderneemt om eventuele ‘onveilige praktijken te verhelpen en toekomstige overtredingen te voorkomen’. Ook moet het bedrijf kijken naar hun informatievoorzieningen te verbeteren.

Cross River Bank is verplicht om geschreven voortgangsrapporten op te stellen over de genomen acties om ‘compliance’ met het bevel te garanderen. De bank moet dus meer informatie delen en onderzoeken van hun klanten.

Volgens een woordvoerder van de bank is de schikking het gevolg van een standaard review van de bank. De FDIC startte twee jaar geleden een zaak. Sindsdien heeft de bank actief verbeteringen aangebracht in haar beleid.

Het is onrustig in de bankenwereld van de Verenigde Staten. Het kan gevolgen hebben voor andere regionale banken die zaken doen met grote spelers in de crypto-industrie.

Eerder werden Silvergate Bank en Signature Bank in beheer van de FDIC geplaatst. Beide banken hadden ook de naam van cryptobank, vanwege hun vele klanten in de industrie.

Lees meer over:
AmerikabankBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...