Zwitserse overheidsbank gaat bitcoin verkopen

PostFinance, eigendom van de Zwitserse overheid, gaat haar 2,5 miljoen klanten bitcoin en ether aanbieden. Ook kunnen klanten deze munten verkopen en opslaan. De nieuwe dienst is mogelijk door een samenwerking met de eveneens Zwitserse Sygnum Bank.

PostFinance geldt als een top 5 bank in de bergstaat, Sygnum is gereguleerd bij de overheid als een aanbieder van digitale activa. Opvallend feit is dat PostFinance volledig eigendom is van de Zwitserse overheid.

Zwitserland is sowieso een land waar een deel van de bevolking bitcoinminded is, ook zijn er regio’s zoals in Zug waar je onder andere je belasting kunt afrekenen met btc.

Sygnum heeft al vier jaar geleden een bankvergunning ontvangen van de Zwitserse toezichthouders en bedient al een aantal regionale en private banken in het land.

“Digitale activa zijn een integraal onderdeel geworden van de financiële wereld en onze klanten willen toegang tot deze markt bij PostFinance, hun vertrouwde huisbank”, aldus PostFinance Chief Investment Officer Philipp Merkt in een verklaring.

“Een gerenommeerde en gevestigde partner als Sygnum Bank met een uitstekend serviceaanbod is belangrijker dan ooit.”Volgens Fritz Jost, Chief B2B Officer, Sygnum Bank, was de beslissing van PostFinance om zich te specialiseren in cryptovaluta deels ingegeven door uitstromen van retailbanken in Zwitserland naar de digitale activaklasse.”PostFinance werd zich bewust van een aanzienlijk aantal honderden miljoenen per jaar aan uitstromen naar crypto-uitwisselingen en dergelijke”, zei Jost in een interview met CoinDesk.”Dus ze zagen dat dit niet alleen een kans was om een nieuwe inkomstenstroom toe te voegen, maar realiseerden zich ook dat dit veel te maken heeft met klantbehoud.”Jost zei dat er zeker een breed scala aan crypto’s beschikbaar zal worden gesteld, maar dat dit nog niet is besloten door PostFinance.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...