Crypto analist voorspelt grote stijging voor Ethereum koers door deze reden

3581 totale weergaven
Ethereum koers

Duncan, een bekende crypto analist, heeft uitgelegd waarom hij nog steeds vertrouwen heeft in Ethereum (ETH), ondanks de recente prijsdaling naar ongeveer $3.400. Hij denkt dat Spot Ethereum ETF’s een grote rally voor de Ethereum koers kan veroorzaken.

Kan Ethereum koers stijgen door ETH ETF?

Op X zei Duncan dat de markt te negatief is en dat er een “grote prijsstijging” voor Ethereum kan komen als de instroom naar Spot Ethereum ETF’s goed is. Hij denkt dat deze ETF’s het heel goed zullen doen, ondanks wat sommige mensen denken.

Duncan zei dat vermogensbeheerders de crypto ETF markt zien als een “nieuw gebied” dat miljarden aan beheerskosten kan opleveren in de komende tien jaar. Hij noemde het succes van BlackRock’s Spot Bitcoin ETF, dat in zes maanden al $45 miljoen per jaar aan kosten oplevert.

Op basis hiervan zei Duncan dat Spot Ethereum ETF’s een “grote kans” bieden voor vermogensbeheerders om hetzelfde succes als Bitcoin ETF’s te hebben, met potentieel honderden miljoenen aan kosten. Hij merkte op dat Spot Ethereum ETF’s bijna net zo groot zijn als de Bitcoin ETF’s, dankzij de basisbeheerskosten en de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen van de staking-opbrengsten.

Duncan verwees ook naar een interview tussen Scott Melker (ook bekend als de Wolf of All Streets) en Matthew Sigel, hoofd van digitaal onderzoek bij VanEck, om te laten zien hoe enthousiast vermogensbeheerders zijn over Spot Ethereum ETF’s. Volgens het interview denkt VanEck dat deze ETF’s een “reflexieve rally” in ETH kunnen veroorzaken, wat hen veel geld kan opleveren.

Het creëren van een verhaal rondom Spot Ethereum ETF’s

Duncan sprak de argumenten van crypto figuren zoals Andrew Kang tegen, die zeggen dat Ethereum geen sterk verhaal heeft en dat Spot Ethereum ETF’s daardoor kunnen falen. Hij zei dat vermogensbeheerders zoals BlackRock en VanEck zelf verhalen kunnen maken.

Hij suggereerde dat mogelijke verhalen kunnen gaan over BlackRock’s integratie van Real World Assets (RWA) on-chain, VanEck’s nieuwe stablecoin, of het idee van een “open app store” voorgesteld door vermogensbeheerders.

Duncan denkt dat de combinatie van deze verhalen met goede instromen en de reflexieve eigenschappen van Ethereum kan leiden tot een “grote ETH-rally”.

Hoewel hij erkende dat dit tijd kan kosten, zei Duncan dat het te simpel is om te denken dat deze vermogensbeheerders geen grote middelen zullen inzetten om instromen naar hun Spot Ethereum ETF’s aan te trekken.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd