Cryptobank trekt voormalige manager Deutsche Bank als ceo aan

793 totale weergaven

Founders Bank uit Malta heeft een voormalige manager van Deutsche Bank als ceo aangetrokken.
Kenan Altunis was bij “Deutsche” werkzaam als manager van een onderdeel binnen de investeringspoot van Deutsche Bank. Hij stuurde ruim 1.000 medewerkers aan, maar is geslachtofferd in een bezuinigingsronde. De cryptobank heeft een opvallende aandeelhouder: cryptobeurs Binance.

Lees ook: Cryptobeurs Binance maakt méér winst dan financiële reus Deutsche bank

Cryptobank

Founders Bank heeft een licentie van de financiële toezichthouder op Malta. Leuk detail: een van de aandeelhouders van deze cryptobank is Binance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze cryptobeurs werd vorige week opgeschrikt door een hack waarbij 7.000 BTC ($40,7 miljoen) is gestolen.

Founders Bank richt zich als financieel dienstverlener specifiek op blockchain – en cryptobedrijven die moeite hebben om bijvoorbeeld een “normale” bankrekening te openen. Op papier kan het bedrijf ook bepaalde aanbieden in geheel Europa.

Altunis stond bij “Deutsche” aan het hoofd van een onderdeel met ruim 1.000 medewerkers. Hij heeft vooral ervaring in deals met instituties en (Europese) wetgevers. Hij moest vorig jaar gedwongen vertrekken na een interne bezuinigingsoperatie bij “Deutsche”.

Bij Founders bank start hij in juni.

Bron: Bloomberg

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...