De reden waarom grote crypto beurzen de TRUMP meme coin afwijzen

4650 totale weergaven
trump meme coin

De makers van de TRUMP meme coin voelen zich benadeeld. Hoewel de TRUMP-token geen band heeft met oud-president Donald Trump, heeft het team moeite om de token op grote beurzen te krijgen. Het logo toont Trump met laserogen en de token wordt vooral verhandeld op gedecentraliseerde beurzen (DEXs) en enkele kleinere gecentraliseerde beurzen zoals MEXC, LBank, BingX, en BitMart.

Kraken wilt TRUMP meme coin niet listen

Steven Steele, marketingdirecteur van TRUMP, vertelde dat hun aanvraag in mei om op Kraken te worden genoteerd, onbeantwoord bleef. Steele bekritiseerde beurzen die TRUMP om politieke redenen afwijzen en noemde dit laf en niet passend bij de huidige meme coin trend en hun klanten.

“Het afwijzen van de pionier van PoliFi tijdens een verkiezingsseizoen waarin Trump een belangrijke ‘crypto-kandidaat’ is, toont een gebrek aan inzicht en vooringenomenheid,” zei Steele.

Wat is PoliFi?

PoliFi staat voor politieke financiën en omvat meme coins die gekoppeld zijn aan verkiezingsthema’s. Eigendom van deze tokens toont politieke voorkeuren en de markttrends geven de kansen van een kandidaat weer.

Ondanks de weigering van Kraken om TRUMP te noteren, werd de tegenhanger TREMP recent wel toegevoegd. TREMP wordt ook verhandeld op HTX en andere kleinere beurzen naast TRUMP.

Kraken heeft ook BODEN, een Joe Biden-token, genoteerd, wat een selectieve benadering van politieke meme coins suggereert.

Politieke gevoeligheid speelt een rol voor crypto meme coins

Andere beurzen gaven aan dat de politieke aard van TRUMP een probleem was. ByBit leek aanvankelijk bereid om TRUMP te noteren als bepaalde volumedoelen werden behaald, maar trok zich later terug vanwege politieke risico’s. OKX vond politieke meme coins ook te gevoelig om te noteren.

HTX is nog een mogelijke beurs voor TRUMP, omdat hun woordvoerder aangaf projecten te evalueren op basis van markttrends en een streng selectieproces.

De lancering van DJT, een andere Trump-token die mogelijk door de Trump-campagne wordt gesteund (maar niet bevestigd), heeft invloed gehad op de PoliFi-markt. DJT steeg kort met 200%, maar daalde 30% door twijfel over de officiële steun.

Lees meer over:
Donald Trumpmemecoins

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...