Crypto expert voorspelt: kan Dogecoin 1 dollar worden met voornemen Elon Musk Crypto betalingen op X te accepteren

De Dogecoin koers heeft het zwaar het afgelopen jaar. Net als veel andere bekende crypto’s, zoals Bitcoin en Ethereum, is de koers flink gedaald. In 2023 is de Dogecoin koers met maar liefst 11,98% gedaald en het afgelopen half jaar met zelfs bijna 20%.

Toch was er zenuwslopend nieuws te vermelden rondom Dogecoin toen X, voorheen Twitter, een vergunning aan heeft gevraagd voor crypto betalingen op het platform. Onder deze aanvragen valt ook Dogecoin te bespeuren. Wat betekent dit voor de Dogecoin koers? En kan Dogecoin 1 dollar worden?

kan dogecoin 1 dollar worden
Dogecoin koers is flink gedaald in 2023

Op dit moment wordt Dogecoin verhandeld voor ongeveer $0,061 dollar per token. Dit is ver onder de ATH dat werd behaald tijdens de explosieve bull run in mei 2021. Tijdens deze bull run werd er namelijk een koers behaald van $ 0,5714. Dit was een enorme stijging die werd geboost door een enkele tweet van de voormalige Amerikaanse president Trump.

Sindsdien lijkt de Dogecoin koers echter als een nachtkaars te zijn uitgegaan. Is dit mogelijk een stilte voor de storm? Volgens een crypto expert die ChatGPT gebruikte, wel. Hij concludeerde met zijn analyse dat de Dogecoin koers aan het einde van 2023 mogelijk weer richting zijn ATH kan bewegen. Dit wijst op een stijging van meer de 600% binnen 4 maanden tijd. In dit scenario lijkt de vraag ‘kan Dogecoin 1 dollar worden?’ helemaal niet zo gek.

Elon musk crypto dogecoin op x platfrom
De Dogecoin koers van de afgelopen vijf jaar

Welke factoren kunnen invloed hebben op zo’n extreme koersstijging? Dat is grotendeels afhankelijk van vier verschillende factoren. Als eerste hebben de berichten van Elon Musk op X veel invloed. Dit blijkt wel uit de koersgeschiedenis toen een enkele tweet van Elon Musk kon bijdragen aan het ATH. Berichten vanuit hem zijn dus zeer belangrijk om in de gaten te houden.

Ten tweede zal het gebruik van DOGE op X zeker door moeten komen. Dit kan de Dogecoin weer helemaal tot leven wekken. Want op het wereldwijd gebruikte platform zal de token dan meer bekendheid krijgen en vaker gebruikt worden.

Daarnaast moet de vergunning er wel doorkomen. Gesteggel met de Amerikaanse SEC, onder meer de rechtzaken tussen deze instantie met Ripple en Coinbase, laten zien wat dit kan doen met de gehele markt. Het is dus van belang dat het goedgekeurd wordt. Tot slot heeft kan een algemeen positief marktsentiment ook een boost geven aan een opwaarts momentum van de Dogecoin koers.

Interessante alternatieven voor Dogecoin

Nu het nieuws over Dogecoin nog even op zich laat wachten, kun je wellicht alvast kijken naar interessante alternatieven. Wij zijn hier twee hele interessante optie voor tegengekomen die we graag met je delen. Dit zijn de tokens, Bitcoin BTC en Wall Street Memes.

Wall Street Memes (WSM)

Wall Street Memes is een meme coin die tot de beste crypto presales van dit jaar behoort. Binnen enkele weken heeft het project meer dan $25 miljoen dollar opgehaald, en jij hebt nu de kans om te profiteren van de laatste beschikbare tokens. Waarom gingen zoveel anderen je voor?

Veel investeerders zijn naar de presale getrokken door het interessante doel van Wall Street Memes: iedereen de kans bieden om extreme rendementen te behalen. En dat kunnen ze bereiken, want ze beschikken over meer dan een miljoen volgers op hun socialmediakanalen en hebben via X al meermaals contact gehad met Elon Musk. Eerder in dit artikel hebben we kunnen zien wat een bericht van Musk heeft gedaan met de Dogecoin koers.

Elon musk crypto mogelijkheid wsm
Laatste kans bij de Wall Street Memes presale

Door het zeer grote opgehaalde bedrag kan Wall Street Memes er bovendien voor zorgen dat de token gelist wordt bij Tier 1 exchanges. Ook dit kan weer een enorme boost geven voor de koers. Tot slot is $WSM een echte community token. Zo wordt 50% van de tokens verkocht tijden de presale, wordt 30% gebruikt voor community beloningen en marketing en zal de overige 20% gebruikt worden voor DEX en CEX liquidity.

Maak daarom nu nog gebruik van deze laatste kans om $WSM tokens te kopen via de presale website van Wall Street Memes.

>>> Bezoek de WSM presale <<<

Bitcoin BSC (BTCBSC) 

Bitcoin BSC is een presale crypto die wel eens hele mooie dingen kan laten zien. Deze token is ontwikkeld als Bitcoin variant, maar opereert op de Binance Smart Chain. Sommige leden van de community noemen de token daarom nu al de ‘Bitcoin op de Binance Smart Chain’.

De vergelijking met Bitcoin is terug te zien in de total token supply van 21 miljoen tokens. Daarnaast kun je de tokens kopen via de presale voor $0,99 per stuk, dat de prijs van Bitcoin is uit 2011. Ook wordt een deel van de tokens gestaag uitgegeven via het staking platform over een periode van 120 jaar, net als bij het minen van Bitcoin.

Toch heeft Bitcoin BSC wel een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzicht van Bitcoin. Door te opereren op de Binance Smart Chain zijn de transactiekosten een stuk lager. Ook worden transacties veel sneller verwerkt dan Bitcoin. Gemiddeld gebeurt dat 10 minuten sneller voor BTCBSC tokens.

Verder zijn in totaal 14.550.000 BTCBSC tokens bestemd voor het staking programma. Door te staken kun je de tokens vastzetten in en staking pool en daarvoor beloond worden in Bitcoin BSC tokens. Op deze manier kun je dus een mooi passief inkomen genereren naast mogelijke koersstijgingen. Wacht echter niet te lang met kopen, want het aantal token in de presale is gelimiteerd op ruim 6 miljoen tokens.

>>> Naar de Bitcoin BSC presale <<<

Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
cryptocurrencyDogecoin

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...