Crypto fondsen hebben een uitstroom van $206 miljoen gezien in één week

Crypto-fondsen hebben een uitstroom van $206 miljoen gezien in één week, voornamelijk veroorzaakt door Amerikaanse bitcoin ETF’s, volgens CoinShares.

Cryptofondsen update

De voorzichtigheid van beleggers blijft aanhouden, terwijl blockchain aandelen voor de elfde achtereenvolgende week te maken hebben met een uitstroom.

Crypto exchange-traded products (ETP’s) zagen vorige week een uitstroom van $206 miljoen, samen met een vermindering van $18 miljard in handelsvolume, volgens een rapport van vermogensbeheerfirma CoinShares. Bitcoin (BTC) producten waren goed voor 28% van de handelsvolumes, een daling van 55% een maand eerder.

James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, merkt op dat deze trend wijst op een afnemende interesse van ETP- en ETF-beleggers, mogelijk vanwege de verwachting dat de Federal Reserve de hoge rentetarieven voor een langere periode zal handhaven.

Bitcoin

Bitcoin zag een uitstroom van $192 miljoen vorige week, maar er was weinig beweging om de crypto short te verkopen, met slechts een geringe uitstroom van $300.000 in short bitcoin producten. Ethereum zet zijn trend voort met een uitstroom van $34 miljoen, wat de zesde opeenvolgende week van uitstromen markeert. Op een positievere noot zagen multi-asset producten een instroom van $9 miljoen. Daarnaast trekken Litecoin en Chainlink respectievelijk $3,2 miljoen en $1,7 miljoen aan.

Regionaal gezien waren ETF’s voornamelijk verantwoordelijk voor de uitstromen in de VS, met $244 miljoen die de markt verliet. Deze trend was voornamelijk te zien bij gevestigde ETF’s, terwijl nieuw uitgegeven ETF’s nog steeds kapitaal aantrokken, zij het in een lager tempo vergeleken met voorgaande weken. In tegenstelling, zagen Canada en Zwitserland instromen van respectievelijk $30 miljoen en $8 miljoen, terwijl Duitsland kleine uitstromen van $8 miljoen had.

Blockchain aandelen hadden te maken met hun elfde opeenvolgende week van uitstromen, in totaal $9 miljoen, terwijl beleggerszorgen voortduren over de impact van de aanstaande halvering op miningbedrijven.

 

Lees meer over:
cryptofondsen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...