Cryptobeurs Kraken wil ruim €9 miljoen met aandelenuitgifte ophalen

Kraken is vandaag een aandelenuitgifte gestart om vers kapitaal aan te trekken. In totaal wil de cryptobeurs uit Silicon Valley €9,1 miljoen ophalen met de uitgifte. Investeerders kunnen ook in bitcoin (BTC) of ether (ETH) de aandelen kopen. De verkoop is ook opengesteld voor investeerders uit Europa.

Op moment van schrijven is er ca. €5,4 miljoen opgehaald onder 24 investeerders. Minimale investering is $1.000 om een klein stukje aandeel in deze cryptobeurs uit Silicon Valley te verkrijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken stelt 0,255% van haar totale aandelen beschikbaar. Een rekensom leert dat de waarde van de beurs op ruim €3,5 miljard getaxeerd is.

Dat meldt Kraken in een mailing aan haar klanten. De uitgifte is mogelijk door een samenwerking met crowdfunding platform Bnk to the Future.

De aandelen zijn te koop tot 20 juni en zijn alleen beschikbaar voor geregistreerde klanten van Bnk to the Future.

Kraken, opgericht in 2011, geldt als één van de oudste cryptobeurzen uit de industrie. Dit jaar worden er ook futures aangeboden.

Bron: Kraken

Lees meer over:
cryptobeursKraken

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...