Crypto market update: komen BTC en XRP koersen in vrije val als zij vandaag steun verliezen?

Er is deze week weinig reden voor optimisme rondom de grote crypto tokens. Bitcoin en de XRP kunnen maar geen ondersteuning vinden om zich aan vast te grijpen. Toch zijn de zorgen bij de grote tokens niet per se slecht voor de crypto wereld, omdat nieuwe tokens met potentie staan te trappelen om hun exchange listing mee te maken.

Bitcoin in zorgelijke situatie

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin op een koers van $25.743. Daarmee lijkt het erop dat de token, die de afgelopen maand liefst 11,50% inleverde, een support level van $25.000 heeft gevonden.

De huidige stand betekent een groei van 55,5% ten opzichte van de koerswaarde van 2022. De aantekening hierbij is wel dat deze groei eigenlijk volledig in het voorjaar plaatsgevonden heeft. Vanaf april staat de token praktisch stil en worden geen rally’s meer neergezet.

Crypto market update: komen BTC en XRP koersen in vrije val als zij vandaag steun verliezen?

Pogingen tot een rally worden wel gedaan. Op 29 augustus zorgde de uitspraak van de rechter in de zaak tussen het SEC en Grayscale over een Bitcoin ETF voor enthousiasme onder investeerders. Zo valt op onderstaande grafiek (van tradingview) goed te zien dat na dit nieuws afgelopen week een kleine rally tot stand kwam (tot de $28.000 resistance), waarvan de opbrengst echter weer volledig verdampt is.

Crypto market update: komen BTC en XRP koersen in vrije val als zij vandaag steun verliezen?

Bijna alle technische indicatoren laten zien dat dit geen goed moment is om Bitcoin te kopen. Een RSI van 36 is geen aanmoediging om flink in de token te investeren. Een uitzondering is de MACD (Moving Average Convergence Divergence) die met een waarde van -654 aan lijkt te geven dat het een goed moment is om te kopen.

Wat kan de Bitcoin uit het slop trekken? Een mogelijke game changer kan de toewijzing van Bitcoin ETF’s zijn, al heeft de SEC aangegeven dat dit zeker tot half oktober zal duren. Het is goed mogelijk dat de token tot die tijd blijft aanmodderen.

Ripple heeft geen wind meer in de zeilen

De grote token XRP had het erg lastig dit jaar, en dat lag met name aan het feit dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC een rechtszaak tegen uitgever Ripple had aangespannen.

Groot was dan ook de opluchting toen de rechter halverwege juli besloot dat de tokenuitgever (grotendeels) gelijk had. Exchanges verwelkomden de terugkeer van de Ripple, die op 13 juli met liefst 70% in waarde steeg. Anderhalve maand later kunnen we stellen dat deze winst zo goed als verdwenen is.

De Ripple trade momenteel op $0,50170, een verlies van 5,69% ten opzichte van vorige week en over een gehele maand gezien een verlies van 19,85%. De meeste technische indicatoren geven aan dat het tijd is om te verkopen.

Crypto market update: komen BTC en XRP koersen in vrije val als zij vandaag steun verliezen?

Het nieuws dat de SEC in hoger beroep wil gaan helpt de token uiteraard niet mee. 8 september wordt een belangrijke dag voor Ripple en de rest van de crypto wereld: dan zal bepaald worden of het hoger beroep toegewezen wordt.

Investeerders zetten in op deze nieuwe crypto

Met zoveel onzekerheden rondom de grootste crypto’s kiezen veel investeerders ervoor in te zetten op nieuwe crypto met potentie die ook in minder goede cryptotijden de nodige rally’s neer kan zetten. wat zijn de populaire crypto tokens onder vroege investeerders?

Bitcoin BSC – gloednieuw project brengt Bitcoin alternatief naar Binance

In de afgelopen maanden hebben meerdere alternatieve Bitcoin hun entree gemaakt, de chain van Binance zal binnenkort de nieuwe Bitcoin BSC mogen verwelkomen.

Het gebruik van de BNB smart chain is een slimme zet, want hierdoor beschikt de token anders dan de originele bitcoin over smart contract mogelijkheden. Ook zijn de BEP-20 tokens gemakkelijk in gebruik, waardoor je snel kunt handelen met je tokens.

Anders dan de Bitcoin kent de Bitcoin BSC bovendien de mogelijkheid een passief inkomen te genereren door middel van een stake-to-earn mechanisme. Stijgt de token in waarde, dan stijgt je vermogen dus op twee verschillende manieren mee.

De presale van Bitcoin BSC is gisteren (dinsdag) van start gegaan en wist binnen enkele uren al $15.000 op te halen. Wanneer de marketingmachine echt gaat lopen zal deze token dus binnen de kortste keren haar soft cap van 4 miljoen tokens kunnen halen.

De alternatieve Bitcoin op Binance wordt tijdens de gehele presale aangeboden voor $0,99 per token.

Nu naar de Bitcoin BSC Presale

Wall Street Memes – Community crypto maakt zich op voor tier 1 listing

Analisten verwachten ook dat de nieuwe token Wall Street Memes (WSM) enorm zal gaan stijgen. De voortekenen zijn gunstig, want de token wist in de presale uit te groeien tot een zeer populaire crypto.

Met meer dan 1 miljoen volgers op verschillende social media kanalen en een presale die meer dan $25 miljoen opbracht, heeft de token meme coin zichzelf in de kijker gespeeld van enkele tier 1 crypto exchanges.

De WSM heeft de potentie om meerdere rally’s mee te maken, mede vanwege het feit dat deze ERC-20 token een aanzienlijk deel van de tokens gereserveerd heeft om in de vorm van community rewards aan investeerders uit te keren. Hierdoor zullen veel investeerders ervoor kiezen om hun token te staken.

WSM is een nieuwe crypto met potentie om x10 of x20 te gaan, volgens sommige experts. Wie deze kans niet wil missen kan zich tot de launch melden in de presale, waar tokens voor $0,0337 per stuk over de toonbank gaan.

Direct naar de Wall Street Memes website

Launchpad XYZ – Brug tussen Web2 en Web3

Een ander interessant cryptoproject dat de potentie heeft om vroege investeerders grote winsten op te leveren, is de Launchpad XYZ. de LPX token maakt onderdeel uit van een groot ecosysteem, dat jou kan helpen een betere trader te worden.

Launchpad is namelijk volop bezig met het ontwikkelen van een platform dat met behulp van AI de gebruikers (gepersonaliseerd) op de hoogte houdt van het laatste cryptonieuws, Play-to-Earn games, Decentralised Apps en al het andere dat met Web3 technologie te maken heeft.

Een belangrijk onderdeel van Launchpad XYZ zal de Quotient zijn, een innovatief ranking systeem dat aan de hand van meer dan 400 verschillende datapunten een lijst samenstelt met de beste investering voor jouw handelsstijl op dat moment.

Bovendien wil Launchpad een brug slaan tussen Web2 en Web3, en om dit te bereiken ontwikkelen zij onder meer een educatief programma voor nieuwe traders. Mede hierdoor heeft Launchpad een potentieel miljoenenpubliek, dat elke nieuwe handelsdag het platform als poort naar Web3 zal gebruiken.

De groei van het platform en de groei van de LPX token zijn nauw aan elkaar verbonden. Wie een vroege investeerder in dit toekomstgerichte AI platform wil zijn, kan nu naar de presale. Tokens zijn nu nog te koop voor $0,0454 per stuk.

Nu naar Launchpad XYZ

Monero – Privacy wordt belangrijker

Een wat bekendere token die de aandacht van veel investeerders weet te trekken is de Monero. Met name het privacy aspect spreekt de gebruikers aan.

Het is een groot goed dat in de crypto wereld openbaarheid hoog in het vaandel staat, maar het is natuurlijk best vreemd dat je (met een beetje speurwerk) rechtstreeks in de crypto wallet van een ander kunt kijken.

Een privacy token zoals Monero schermt transacties en de inhoud van wallets beter af, waardoor het onmogelijk is om transacties of wallets te herleiden naar een persoon.

Nu er steeds meer roep om regelgeving op de crypto markt komt, zullen veel mensen zich aangetrokken voelen tot een token waar de staat niet in mee kan kijken. Ook voor investeerders in economisch onvrije landen (bijvoorbeeld Venezuela en China) is een private token zeer interessant. Mede hierdoor zullen tokens zoals de Monero mogelijk een gestage groei doormaken.

Shiba Inu –  Gaat populaire crypto rondom hondenmeme weer stijgen?

De Shiba Inu wist in oktober 2021 tot grote hoogte te stijgen ($0,00008190), maar zakte daarna weer snel in. Het leek er dan ook lang op dat de SHIB geen rally meer zou meemaken, maar sinds kort gloort er weer licht aan het einde van de tunnel

De huidige koers, $0,00000764, is erg laag vergeleken met de hoogste beurswaarde ooit. Toch glooit er perspectief, en wel door de lancering van het nieuwe Layer 2 Shibarium netwerk.

Dit netwerk kwam twee weken geleden online, en heeft ondertussen al meer dan 1 miljoen wallets die aan het netwerk gelinkt zijn. Ook wordt er veel gehandeld op Shibarium, waar naast de SHIB ook de BONE en de LEASH gebruikt kunnen worden.

De verbeteringen rondom de meme coin zorgen ervoor dat de hoop is dat SHIB, qua market cap ($4.501.839.490) nummer 16 op de lijst van grootste crypto’s, nog weer eens kan gaan groeien. Het zou goed nieuws zijn voor de investeerders die hondstrouw hun tokens lang vast hebben gehouden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRipple

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...