Is de crypto markt te volwassen? Dit vindt expert Arthur Cheong

2089 totale weergaven
crypto markt volwassen

Arthur Cheong, een ervaren investeerder in cryptocurrency, denkt dat de tijd van grote schommelingen en lange bear markten misschien voorbij is. De CEO van DeFiance Capital vertelde zijn vele volgers op sociale media dat crypto mogelijk een volwassen fase ingaat, vergelijkbaar met de aandelenmarkt. Maar waarom denkt Cheong dit, en wat zouden de gevolgen zijn voor investeerders?

Zijn lange bear markten voorbij?

Cheong denkt dat de crypto markt minder wilde schommelingen van 70-80% zal hebben. In plaats daarvan zou het een gestage groei kunnen laten zien, zoals de S&P 500 na de financiële crisis van 2008. Behalve de crash door Covid-19 in 2020, bleef de Amerikaanse aandelenmarkt stabiel of groeide geleidelijk. Grote bedrijven leidden deze groei, terwijl kleinere aandelen minder populair waren.

 

Selective groei voor altcoins

Als Cheong gelijk heeft, zullen toekomstige bull markten niet elke coin meer gaan helpen. In het verleden stegen veel altcoins sterk tijdens een bull markt, soms onafhankelijk van hun onderliggende waarde. Maar nu kunnen slechts een paar altcoins grote winsten maken, zoals Nvidia dat deed in de aandelenmarkt. Veel altcoins zullen teleurstellen, denkt hij.

Cheong zegt dat altcoins hun eigen weg moeten vinden om te slagen. De markt is afhankelijk van wat er gebeurt en niets is vooraf bepaald. Hij geeft het voorbeeld van Telegram: als zij de helft van hun gebruikers naar TON krijgen, kan de waarde van TON enorm stijgen.

Bitcoin en Ethereum zijn ondergewaardeerd

Ondanks huidige uitdagingen, is Cheong optimistisch over de toekomst van crypto. Hij vindt dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ondergewaardeerd zijn. Deze twee cryptomunten hebben geen problemen met regelgeving, wat ze aantrekkelijk maakt voor traditionele financiële investeerders.

Onlangs concludeerde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar onderzoek naar Ethereum 2.0. Dit onderzoek moest bepalen of Ethereum een effect is. Deze duidelijkheid helpt BTC en ETH sterker te staan in de markt

Lees meer over:
crypto markt

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...