Crypto Nieuws Expert Voorspelt: Kan Ripple 1 Euro Waard Worden Deze Maand? – TA Wijst Op 900% Stijging Voor Eind 2023

In de afgelopen weken is XRP opmerkelijk een van de slechtst presterende coins in de top van de cryptocurrency-markt geweest. In tegenstelling tot Bitcoin, Ethereum en Solana heeft deze munt niet geprofiteerd van het positieve nieuws over ETF’s.

Toch zijn de verwachtingen voor de XRP koers positief. Vanuit het huidige prijsniveau van $0,63 zou de koers tegen het einde van het jaar met 900% kunnen stijgen.

Technische analyse Ripple wijst op 900% stijging

Deze mogelijke stijging is afgeleid van een vergelijking tussen de huidige koers en die in 2017, toen XRP daadwerkelijk een stijging van 900% wist te bereiken. Destijds steeg de koers in nog geen maand van $0,25 naar meer dan $3,-.

Een exacte herhaling van de 900% stijging is onwaarschijnlijk, gezien de aanzienlijke veranderingen in de crypto-markt sinds 2017. Niettemin bestaat de mogelijkheid dat XRP voor het einde van november 2021 weer boven de $1,- uitkomt.

Ook geven de meeste moving averages een duidelijk koopsignaal voor de Ripple token, zoals te zien is in onderstaande grafiek. Op het onderste gedeelte zie je de lijnen van de Moving Average Divergence Convergence.

xrp moving average

Ontwikkelingen rondom ETF’s

De meeste traders volgen al weken met belangstelling de ontwikkelingen rondom crypto ETF’s. Enkele grote spelers, waaronder BlackRock en Grayscale, proberen een Bitcoin ETF te introduceren, waardoor op grotere schaal in de Bitcoin-prijs kan worden belegd.

Dit opent de mogelijkheid voor grote institutionele partijen, zoals pensioen- en beleggingsfondsen, om in Bitcoin te investeren zonder direct in de cryptocurrency zelf te hoeven stappen. Op dit moment worden deze partijen vaak belemmerd door wetgeving om zomaar in cryptocurrency te investeren.

De afgelopen dagen zijn er steeds meer aanwijzingen dat zowel een Bitcoin ETF als een Ethereum ETF op komst is. Voor goedkeuring is echter de Amerikaanse toezichthouder SEC (Securities and Exchange Commission) nodig, en hier wachten de meeste crypto handelaren al weken vol spanning op.

Toekomst van XRP: Multichain transacties

XRP is de cryptomunt van het bedrijf Ripple Labs, een bedrijf dat zich al geruime tijd toelegt op de implementatie van cryptotechnologie voor real-world betalingen. Het ultieme doel is nog steeds om het SWIFT-betaalsysteem te vervangen.

Dit heeft tot bezorgdheid geleid bij traditionele instellingen. Ripple was betrokken bij een langdurige rechtszaak tegen de SEC, waarin ze werden beschuldigd van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten.

Nu de rechtszaak voorbij is, kijkt Ripple vooruit. CEO Brad Garlinghouse geeft aan dat hij verwacht dat de cryptobranche, inclusief XRP, een toekomst moet hebben waarin verschillende blockchains met elkaar ‘communiceren’. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om transacties tussen bijvoorbeeld de Ethereum- en Bitcoin-blockchains te verzenden zonder veel technische tussenstappen.

Dat houdt in dat verschillende blockchains met elkaar moeten ‘communiceren’. Zo moet het mogelijk zijn om transacties tussen bijvoorbeeld de Ethereum en Bitcoin blockchain te versturen zonder dat daar veel technische tussenstappen voor nodig zijn.

Als XRP hierin een rol kan spelen, opent dit nieuwe perspectieven voor de cryptomunt, met mogelijk langdurige gevolgen voor de XRP-koers.

Beste alternatief voor XRP

XRP heeft een opmerkelijke geschiedenis met de lopende rechtszaak tegen de SEC, wat handelaren voorzichtiger maakt bij investeringen in deze cryptomunt. Hieronder vind je enkele alternatieven die door de recente ontwikkelingen rondom crypto ETF’s naar verwachting snel in waarde kunnen stijgen.

ETHETF Token – Klaar voor de nieuwste ETF’s?

De ETHETF token is gecreëerd om te profiteren van de opkomende Ethereum ETF’s. De token is onlangs gelanceerd en direct beschikbaar gesteld op gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap.

In totaal zijn er 100 miljoen tokens beschikbaar, waarvan 95% direct wordt gebruikt om liquiditeit te verschaffen op gedecentraliseerde exchanges, terwijl de overige 5% wordt gereserveerd voor liquiditeit op centrale exchanges.

Bij de aankoop van de ETHETF-token wordt op dit moment een transactiebelasting van 2% toegepast. Deze belasting wordt afgeschaft zodra de eerste Ethereum Spot ETF wordt goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder.

ethetf kopen

Door deze transactiebelasting wordt een deel van de tokens geburnd. Dit komt uiteindelijk ten goede aan alle houders van ETHETF tokens. Hierdoor worden er steeds minder tokens beschikbaar, wat de prijs van de token verhoogt.

Bitcoin ETF – Alle lichten staan op groen

Naast de Ethereum ETF is BlackRock al geruime tijd bezig met de Bitcoin ETF. Deze lijkt nu op het punt te staan goedkeuring te krijgen van de SEC, wat een aanzienlijke impuls kan betekenen voor de Bitcoin-koers.

Ook de Bitcoin ETF token zal profiteren van deze goedkeuring. Deze token heeft namelijk vijf mijlpalen ingesteld rondom de Bitcoin ETF, die veranderingen in de technologie achter de Bitcoin ETF token teweegbrengen.

De eerste mijlpaal is het bereiken van een handelsvolume van $100 miljoen voor de BTCETF token. Na deze mijlpaal zorgen goedkeuring en lancering van een ETF voor verdere ontwikkelingen. Bij elke mijlpaal wordt 5% van het totale aantal tokens verbrand en wordt de transactiebelasting met 1% verlaagd.

 

Doordat er steeds meer tokens worden geburnd en de belasting wordt verlaagd, zou de koers van de Bitcoin ETF token in de loop van de tijd moeten stijgen. Het aanbod neemt af, terwijl de vraag door de lagere belasting en het nieuws over de ETF’s naar verwachting zal toenemen.

De Bitcoin ETF token is te koop via de presale op de website van de token en te claimen zodra de token is uitverkocht. Hoe eerder je investeert in de token, hoe lager de prijs zal zijn, aangezien de prijs elke 7 dagen wordt verhoogd.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...