Crypto speculanten lijden pijn, $1,1 miljard aan future liquidaties

Door de dalende bitcoin prijs verliezen handelaren op de futuremarkt veel geld. Uit cijfers van Coinglass blijkt dat er 1,1 miljard dollar aan futures in rook zijn opgegaan.

Via een futurecontract kun je speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin. Dat kan op tal van ongereguleerde platformen zoals Binance, Bybit en OKX. Zodra je speculeert op een hogere koers in de toekomst, open je een long positie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar daalt de onderliggende spotprijs van een future, dan wordt het contract geliquideerd. De exchange waarop je speculeert, spreekt dan je marge van je account aan.

In gewoon Nederlands: je verliest geld omdat je verkeerd gegokt hebt. Bij de meeste beurzen is er dan ook nog sprake van een hefboom, wat het risico alleen maar groter maakt. Het gevolg is dat er nog meer geld verloren raakt. Tot een totaal van 1,1 miljard dollar over de afgelopen 24 uur op de gehele cryptomarkt.

Crypto speculanten lijden pijn, $1,1 miljard aan future liquidaties
bron: Coinglass

Analisten zijn nog niet gerust op een goede afloop op de korte termijn, ook omdat bitcoin last heeft van algehele malaise op de financiële markten. De aandelenmarkten wereldwijd staan in het rood, omdat beleggers uit 'risicovolle' assets zoals aandelen en crypto's willen stappen vanwege het agressieve anti-inflatiebeleid van onder meer de Federal Reserve. Ook de Europese Centrale Bank trekt de teugels strakker aan.

Een interne tijdbom zoals cryptobank Celsius helpt ook niet mee, zacht uitgedrukt. Naar verluidt neemt het bedrijf alleen maar meer risico om eerdere fouten te herstellen. Een gevaarlijk spel, temeer omdat men gokt met andermans geld.

Een andere mogelijke tijdbom is MicroStrategy. Het aandeel MSTR is het afgelopen jaar met bijna 75% gedaald. Ze hebben ruim 129.000 btc op de bedrijfsbalans, maar deze strategie pakt nu heel verkeerd uit: een virtuele min van 600 miljoen dollar. De druk op CEO Michael Saylor neemt alleen maar toe zodra de prijs nog meer gaat zakken.

Waar de bodem ligt voor bitcoin, is momenteel lastig te voorspellen, ondanks dat bepaalde technische indicatoren op een bodemniveau staan.

Rekt Capital waarschuwt dat de 200-weekse Simple Moving Average (SMA) van $22.400 niet leidde tot veel koopvolume, waardoor de deur openstaat voor meer correctie.

Volgens analist Bluntz ligt de absolute bodem voor bitcoin nu wel heel dichtbij en is het tijd om weer bij te kopen. Hij baseert dit op een technische indicator, dat is geen voorspeller van de koers want de markt doet wat hij wilt. Qua macroperspectief ziet het er voor elke asset nog steeds heel onzeker uit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdalingfutures

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer