Crypto vandaag: Belangrijke inzichten voor Nederlandse beleggers

3911 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin (BTC) dook onder de $ 65,000 terwijl Ethereum (ETH) rond de $ 3450 schommelde. De cryptomarkt verloor 2,60% van zijn totale marktkapitalisatie, die nu op $ 2,49 miljard staat. Wat betekent dit voor jou als crypto-enthousiasteling of potentiële investeerder?

Bitcoin en Ethereum: Wat is er aan de hand?

BTC, de koning van de cryptocurrencies, ervaart een flinke daling. Handelaren zijn bezorgd over de recente neerwaartse trend. Maar waarom gebeurt dit? Een mix van macro-economische factoren en marktpsychologie speelt een rol. De recente contractie van de fabrieksactiviteit in New York en dalende producentenprijzen hebben onverwachte effecten op de cryptomarkten gehad.

Ethereum, de op een na grootste crypto, volgt een soortgelijk patroon. De markt lijkt te reageren op de bredere economische signalen. Wat betekent dit voor jou? Dit kan een kans zijn om te kopen tijdens een dip, mits je bereid bent de risico’s te nemen.

Crypto Fear and Greed Index: Wat zegt dit?

Vandaag toont de Crypto Fear and Greed Index een marktstemming van 74 (Hebzucht), een stijging vergeleken met gisteren en vorige week.

Wat betekent dit voor jou? De markt is momenteel optimistisch, wat kan duiden op een verdere stijging op korte termijn. Echter, zoals altijd, is voorzichtigheid geboden.
 

Top stijgers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
PendlePendle(PENDLE)$4.3714.28%
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.4811.68%
StacksStacks(STX)$1.8911.55%
SynthetixSynthetix(SNX)$1.9011.39%
ImpactImpact(IMX)$1.4810.14%

Altcoins in de schijnwerpers

De altcoin-markt kreeg ook een klap. Wereldmunten zoals Worldcoin (WLD), Core (CORE), en Dogwifhat (WIF) daalden allemaal met meer dan 15%. Fantom (FTM) en Filecoin (FIL) voelden eveneens de pijn. XRP was de enige die winst boekte, met een bescheiden stijging van 0.57%.

Waarom deze verschillen? XRP profiteert van specifieke marktfactoren die het uniek maken in de huidige marktsituatie. Als investeerder kan dit een signaal zijn om je portfoliodiversificatie te heroverwegen en te kijken naar welke altcoins potentiële weerbaarheid hebben tegen marktvolatiliteit.

DeFi en Stablecoins: Wat moet je weten?

De handelsvolumes in de cryptomarkt schoten omhoog, met een bijna 99% toename in 24-uurs handelsvolume, nu staande op $ 96,84 miljard. DeFi volumes staan op $ 7,45 miljard, goed voor 7,69% van het totale handelsvolume. Stablecoins domineren met $ 89,88 miljard, wat 92,81% van het totale handelsvolume is.

Dit betekent dat er veel activiteit is in de meer stabiele delen van de markt. Als je overweegt om in DeFi te stappen, zijn er nu meer mogelijkheden dan ooit om te profiteren van deze innovatieve financiële tools. Het kan lonen om projecten te onderzoeken die een sterke basis en betrouwbare rendementen bieden.

Grote nieuwsontwikkelingen: Wat betekent dit voor jou?

  • CoinShares meldde een aanzienlijke uitstroom van $ 600 miljoen uit digitale activa investeringsproducten, veroorzaakt door een meer hawkish FOMC-vergadering. Dit heeft geleid tot een daling in het totaal beheerde vermogen tot $94 miljard, met de grootste uitstromen in de VS van $ 565 miljoen. Waarom is dit belangrijk? Dit soort marktverschuivingen kan een signaal zijn van bredere trends en sentimenten onder institutionele beleggers. Het is een herinnering dat de cryptomarkt sterk wordt beïnvloed door macro-economische ontwikkelingen.
  • Coinbase biedt nu pre-launch markthandel aan voor investeerders om toegang te krijgen tot altcoins voordat ze mainstream worden. Dit biedt vroege speculatiemogelijkheden, maar brengt ook hogere risico’s met zich mee, zoals lagere liquiditeit en grotere volatiliteit. Let op: deze dienst is niet beschikbaar voor klanten in de VS, Canada of het VK. Voor jou als investeerder kan dit een kans zijn om vroeg in te stappen in veelbelovende projecten. Maar wees je bewust van de risico’s en doe grondig onderzoek voordat je handelt.
  • David Hirsch, voormalig hoofd van de Crypto Asset and Cyber Unit van de SEC, kondigde zijn vertrek aan na negen jaar. Dit markeert een periode van aanzienlijke veranderingen binnen de SEC. Wat betekent dit voor jou? De regulatoire omgeving blijft in beweging, wat invloed kan hebben op de manier waarop crypto-activa worden beheerd en verhandeld.
  • Tether heeft Alloy gelanceerd, met aUSDT als zijn eerste token, ondersteund door Tether Gold (XAUt). Alloy opereert op Ethereum en stelt gebruikers in staat om stablecoins te creëren die zijn gedekt door tokenized goud. Dit is een interessante ontwikkeling voor degenen die op zoek zijn naar meer stabiliteit in hun digitale financiën.
  • Stand With Crypto PAC heeft 18 kandidaten gesteund, gelijk verdeeld tussen Democraten en Republikeinen. Dit toont de groeiende invloed van crypto-eigenaren op de Amerikaanse politiek. Voor jou kan dit een teken zijn van toenemende politieke steun voor blockchaintechnologie en de bijbehorende wetgevende initiatieven.

Wat moet je nu doen?

De cryptomarkt blijft dynamisch en vol kansen. Of je nu geïnteresseerd bent in Bitcoin, altcoins, of DeFi, er zijn mogelijkheden te over.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, doe je onderzoek, en overweeg hoe je het beste kunt profiteren van de huidige marktsituatie.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd