Crypto vandaag: Bitcoin bereikt nieuwe hoogte, wat betekent dit?

6244 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin staat momenteel boven de $ 67.000 en Ethereum boven de $ 3.100. Ondanks een lichte daling van 0,50% in de cryptomarkt, blijft de totale marktkapitalisatie op een indrukwekkende $ 2,55 miljard. Wat betekent dit voor crypto-enthousiastelingen en potentiële investeerders?

Marktoverzicht

De cryptomarkt heeft een lichte daling ervaren, maar Bitcoin blijft stijgen dankzij afnemende inflatie in de VS en toenemende interesse in spot Bitcoin ETF’s. De goedkeuring van 19b-4 aanvragen door de SEC garandeert echter geen onmiddellijke goedkeuring van S-1 registratieverklaringen voor spot Ethereum ETF’s, wat kan leiden tot prijsschommelingen voor Ethereum.

Crypto Fear and Greed index

De Fear and Greed Index is met 2 punten gedaald naar 70, wat wijst op aanhoudende koopactiviteit in de markt. Dit sentiment kan verdere prijsstijgingen in de nabije toekomst stimuleren.


Top stijgers

 • Pendle (PENDLE): $5.70 (-5.56%)
 • Chainlink (LINK): $13.26 (-2.91%)
 • Gnosis (GNO): $315.93 (-2.67%)
 • Dogwifhat (WIF): $1.63 (-8.33%)
 • Thorchain (RUNE): $4.14 (-4.12%)

Recente marktontwikkelingen

Bitcoin handelde zondag boven $ 67.000 na steun te hebben gevonden op $ 65.000. Meerdere munten, waaronder Ethereum, Chainlink, Dogwifat, Solana en Thorchain, hebben een waardestijging laten zien. Chainlink steeg bijzonder sterk met een toename van bijna 4,14% in 24 uur. Tegelijkertijd zag Pyth Network de grootste daling met een afname van 11,64%.

In de afgelopen 24 uur bereikte het totale volume van de cryptomarkt $ 54,65 miljard, een toename van 12,73%. Het volume van decentralized finance (DeFi) bedroeg $ 5,32 miljard, goed voor 9,74% van het totale volume. Stablecoins domineerden met een aandeel van $ 49,74 miljard, of 91,02% van het totale volume. De dominantie van Bitcoin steeg lichtjes naar 54,44%.

Belangrijke wereldwijde nieuwsupdates

 • Nate Geraci van de ETF-Store besprak de aanstaande SEC-beslissing over spot Ethereum ETF’s. De goedkeuring hangt af van 19b-4 aanvragen voor beursregelwijzigingen en S-1 registratieverklaringen. Een positieve beslissing kan de acceptatie van Ethereum stimuleren, terwijl een vertraging wijst op voortdurende regelgevende zorgen. Ethereum prijs is gedeeltelijk hersteld tot $ 3,100.
 • Jarett Dunn, de exploitant van Pump Fun memecoin marketplace, werd op borgtocht vrijgelaten na zijn arrestatie in Londen. Dunn beschuldigt Pump Fun van verschillende misdaden, waaronder het opereren als een niet-geregistreerde effectenbeurs en het hebben van kwaadaardige intenties. Hoewel zijn claims ongegrond zijn, werpen ze licht op de dynamiek van hacking in de crypto-industrie.
 • De marktkapitalisatie van zilver overtreft die van Bitcoin, met $ 1,83 miljard tegenover $ 1,31 miljard. Zilver heroverde zijn 8e positie na deze in maart te hebben verloren. Bitcoin zou een stijging van 40% naar $ 93.000 nodig hebben om de marktkapitalisatie van zilver te evenaren. Voorspellingen over de toekomst van Bitcoin variëren, met sommige experts die een consolidatiefase verwachten en anderen een stijging naar $ 150.000 voorzien.
 • Kraken ontkent plannen om Tether (USDT) in Europa te verwijderen ondanks regelgevende druk. Mark Greenberg, hoofd van Kraken wereldwijd, bevestigt de toewijding aan wettelijke naleving. Concurrenten OKX en Binance maakten vergelijkbare stappen, maar Kraken breidt zijn diensten uit en verzekert zich van registraties in Spanje, Nederland en Ierland.
 • Voormalig CFTC-voorzitter Chris Giancarlo prijst Donald Trump’s impact op crypto, noemend hem “America’s first crypto president” voor de goedkeuring van bitcoin futures. Trumps houding vergeleken met crypto verbeterde na zijn ambtsperiode, waarbij hij zelfs NFT-collecties lanceerde en crypto accepteerde voor campagnebijdragen.
 • Een Russische rechtbank veroordeelde Finiko-directeur Liliya Nurieva tot drie jaar gevangenisstraf voor haar rol in een crypto-zwendel van $ 1,1 miljard. Ze werd schuldig bevonden aan fraude en georganiseerde misdaad. Finiko beloofde tot 30% winst en stortte in 2021 in, waardoor investeerders onbetaald achterbleven.

Blijft Bitcoin stijgen?

Zal Bitcoin deze week de weerstand doorbreken en boven de $ 100K uitkomen? Met BTC boven de $ 67K, is een nieuw record in zicht? Kunnen we een enorme stijging verwachten nu Bitcoin zijn positie boven $ 67K behoudt?

De cryptomarkt blijft dynamisch en vol kansen voor investeerders. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen en regelgevingswijzigingen. Doe je eigen onderzoek en wees voorbereid op de volatiliteit van de markt.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...