Crypto vandaag: Bitcoin doorbreekt $ 63.000

5904 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin heeft het weekend afgesloten met een koers boven de $ 63.000. Dit is een significante stijging die de interesse van investeerders blijft aantrekken. Terwijl Bitcoin stijgt, is Ethereum aan het worstelen om boven de $ 3500 te blijven. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency’s is met 3,70% gestegen naar $ 2,45 miljard.

Deze groei is een indicatie van een bredere marktherstel, wat kansen biedt voor investeerders.

Markt dynamiek en komende evenementen

De cryptomarkt kijkt deze week uit naar economische gegevens, macro-economische gebeurtenissen en updates over de Ethereum ETF. Belangrijke gebeurtenissen zoals de ASI-token fusie op 1 juli staan ook in de schijnwerpers.

Deze ontwikkelingen kunnen de markt aanzienlijk beïnvloeden en bieden investeerders mogelijkheden om strategische beslissingen te nemen.

Ethereum’s verrassende stijging

Een opmerkelijke beweging deze week was de opname van 60.000 ETH (ter waarde van $ 203 miljoen) door Abraxas Capital van Bitfinex. Deze transactie heeft een prijsstijging van Ethereum veroorzaakt.

Bovendien wordt verwacht dat Amerikaanse Ethereum ETF’s binnenkort goedgekeurd zullen worden, wat de prijs verder kan doen stijgen naar $ 4.000.

Fear and Greed Index: Wat zegt het?

De Crypto Fear and Greed Index toont een verschuiving naar 53, een stijging van 47 gisteren en 30 vorige week. Deze index geeft inzicht in de marktsentimenten en helpt beleggers te begrijpen of de markt zich in een angstige of hebzuchtige fase bevindt.

Een hogere index kan wijzen op toenemend vertrouwen onder investeerders.
 

Belangrijkste winnaars en verliezers

Naast Bitcoin en Ethereum hebben ook andere cryptocurrencies zoals Dogecoin, Ripple, Solana en Litecoin winst geboekt. Ethereum Name Service (ENS) token was de grootste winnaar, met een stijging van bijna 30% in 24 uur.

Aan de andere kant zag Kaspa (KAS) de grootste daling met bijna 2%.

Top stijgers/dalers

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
PendlePendle(PENDLE)$4.3613.79%
SynthetixSynthetix(SNX)$1.9111.87%
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.4811.53%
StacksStacks(STX)$1.8810.52%
ImpactImpact(IMX)$1.489.77%
Top 5 Losers
CoinLive PrijsΔ 24u
AssetMantleAssetMantle(MNTL)$0.00062-3.88%
NotcoinNotcoin(NOT)$0.02-1.32%
FantomFantom(FTM)$0.49-1.26%
Internet ComputerInternet Computer(ICP)$8.85-0.99%
TRONTRON(TRX)$0.14-0.55%

 

Handelsvolume en dominantie

Het totale cryptomarktvolume over de laatste 24 uur is $ 52,14 miljard, een stijging van 49,02%. DeFi-volume vertegenwoordigt $ 3,75 miljard, ofwel 7,19% van het totale cryptomarkt 24-uurs volume. Stablecoins domineren met een volume van $ 48,28 miljard, wat 92,58% van het totale cryptomarkt 24-uurs volume uitmaakt.

Bitcoin’s dominantie is gestegen naar 53,54%, een toename van 0,13%.

Wereldwijd nieuws en regulering

  • De cryptomarkt verwacht een cruciale week met vertragingen in de Spot Ethereum ETF’s, de lancering van de EU’s MiCA-regelgeving en de publicatie van de notulen van de Federal Reserve’s juni vergadering. Ook de publicatie van de Amerikaanse werkgelegenheidsdata en handelsbalanscijfers spelen een rol. Deze ontwikkelingen kunnen het sentiment van investeerders en de marktdynamiek beïnvloeden, waardoor geïnformeerde besluitvorming essentieel wordt.
  • De nieuwe MiCA-regelgeving van de EU biedt duidelijke juridische en regulatoire richtlijnen voor de digitale activamarkt. Deze wetgeving is ontworpen om boom-bust cycli in de crypto te verminderen en vereist dat stablecoins voldoen aan e-geldreguleringen. Dit moet consumentenbescherming versterken en de weg vrijmaken voor wereldwijde cryptowetgeving.
  • De SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen ConsenSys, de softwareleverancier van Ethereum, beschuldigend dat hun MetaMask-wallet dienst als ongeregistreerde broker fungeert. Ook zijn Ethereum staking diensten zoals Lido en Rocket Pool aangeklaagd. Deze zaak benadrukt de recente inspanningen van de SEC om verschillende aspecten van de cryptomarkt te reguleren onder effectenwetten.
  • Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, heeft een nieuw mechanisme voorgesteld genaamd “Secure Speed Finality” (SSF) om de transactiesnelheden te verbeteren. Dit moet de huidige slot-en-epoch systeem verbeteren door snellere finaliteit te bereiken, vergelijkbaar met de Tendermint-consensus.

Is dit het moment om in te stappen?

De stijging van Bitcoin en de positieve marktbewegingen bieden investeerders veel om over na te denken. De komende economische data, de updates over de Ethereum ETF en de ASI-token fusie op 1 juli zijn cruciaal.

Het is een moment van kansen en risico’s. Voor degenen die bereid zijn om de sprong te wagen, kan dit het juiste moment zijn om te investeren of verder onderzoek te doen naar de cryptomarkt.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd