Crypto vandaag: Bitcoin doorbreekt $71K wat betekent dit?

7508 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin handelt nu boven de $ 70.500, terwijl Ethereum boven de $ 3800 staat. De cryptomarkt steeg met 2,70%, waardoor de totale marktkapitalisatie op $ 2,78 miljard uitkwam.

Deze stijging komt te midden van een afkoelende Amerikaanse arbeidsmarkt en toenemend optimisme in de cryptomarkt.

Fidelity’s succes met Bitcoin ETF

De Bitcoin ETF van Fidelity trok $ 378,7 miljoen aan netto-instroom aan, wat de tweede hoogste dag markeert voor Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s. Deze indrukwekkende instroom laat zien dat de interesse in Bitcoin blijft groeien, ondanks de recente volatiliteit in de markt.

Marktsentiment: Greed regeert

De Crypto Fear and Greed Index toont een marktsentiment van 75 (hebzucht), een stijging van 73 gisteren en vorige week. Dit wijst op een groeiend vertrouwen onder investeerders en kan verdere prijsstijgingen aandrijven.


Top stijgers

In de afgelopen 24 uur zagen verschillende altcoins aanzienlijke winsten.

  • Floki (FLOKI): $0.00 (-1.21%)
  • Uniswap (UNI): $11.43 (6.51%)
  • Stacks (STX): $1.95 (2.42%)
  • Toncoin (TON): $7.85 (-2.80%)

Aan de andere kant ervoer Wormhole (W) de grootste daling, met een verlies van meer dan 6,55%.

Belangrijke wereldwijde nieuwsupdates

  • De recente JOLTS-rapporten toonden een daling van het aantal vacatures in de VS, dat in april een dieptepunt van drie jaar bereikte met 8,06 miljoen. Analisten suggereren dat de arbeidsmarkt afkoelt, wat de Federal Reserve kan aanzetten tot renteverlagingen als de vraag afneemt en inflatiesignalen dat rechtvaardigen.
  • Het totale handelsvolume in de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur bereikte $ 88,91 miljard, een stijging van 8,43%. DeFi volume stond op $ 6,68 miljard, wat 7,51% van het totale crypto handelsvolume vertegenwoordigt. Stablecoin volume bereikte $ 83,34 miljard, wat 93,73% van het totale volume uitmaakte.
  • Bitcoin’s dominantie in de markt steeg naar 53,26%, een stijging van 0,10% vergeleken met de vorige dag. De sterke instroom in Bitcoin ETF’s, geleid door Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund, laat zien dat institutionele beleggers vertrouwen blijven hebben in Bitcoin als een waardevolle investering.
  • Alle ogen zijn nu gericht op de beslissing van de SEC over een Ethereum ETF. K33 Research voorspelt een aanbodschok voor Ethereum, met mogelijke instromen van $ 4 miljard. Als de Ethereum ETF wordt goedgekeurd, kan dit een significante impact hebben op de markt en Ethereum mogelijk beter laten presteren dan Bitcoin, vergelijkbaar met de effecten van de goedkeuring van de Bitcoin ETF.
  • BlackRock’s iShares Bitcoin Trust brak het Amerikaanse ETF-record door de $ 20 miljard te overschrijden in slechts 144 dagen. De veelzijdige bruikbaarheid van Bitcoin en zijn functie als inflatiehedge dragen bij aan de groeiende populariteit. Marktanalisten voorspellen dat Bitcoin ETF’s op de lange termijn goud ETF’s kunnen overtreffen.
  • De failliete crypto exchange FTX heeft een voorlopig schikkingsvoorstel van $ 24 miljard bereikt met de IRS, met een voorstel van $ 200 miljoen upfront en $ 685 miljoen later. Hoewel ze de belastingberekeningen betwisten, hoopt FTX de litigatierisico’s te verminderen en een reorganisatieplan voor te stellen om de schuldeisers volledig te compenseren, onder voorbehoud van goedkeuring door de rechtbank.

Wat brengt de toekomst voor Bitcoin?

Met Bitcoin die nieuwe hoogten bereikt, rijst de vraag of het de $ 100.000 zal bereiken en een nieuwe all-time high zal vormen. Zal de positieve trend aanhouden of zullen marktomstandigheden veranderen?

Investeerders moeten deze ontwikkelingen nauwlettend volgen en hun strategieën daarop afstemmen.

De recente prestaties van Bitcoin en de bredere cryptomarkt tonen een hernieuwd vertrouwen en groeiende interesse van zowel institutionele als particuliere beleggers. Met belangrijke beslissingen op komst, zoals de mogelijke goedkeuring van een Ethereum ETF, blijven de vooruitzichten positief.

Investeerders worden aangemoedigd om onderzoek te doen, op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen en weloverwogen beslissingen te nemen.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...