Crypto vandaag: Bitcoin en Ethereum houden stand

3760 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin handelt momenteel boven de $66,304.70, terwijl Ethereum stabiel blijft boven de $3,621.79. De totale marktwaarde van cryptovaluta is met 1% gedaald, wat resulteert in een marktkapitalisatie van $ 2,49 miljard. Wat betekent dit voor investeerders en welke stappen moet je nemen om succesvol te zijn in deze dynamische markt?

Marktupdate: Economische Indicatoren

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid is het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen gedaald tot 222.000 voor de week die eindigde op 12 mei, iets boven de voorspelling van 220.000. Dit wijst op een sterke arbeidsmarkt, wat positief kan zijn voor de economie en de cryptomarkt.

Crypto Fear and Greed index

De Fear and Greed Index, die het marktsentiment meet, is met 4 punten gestegen naar 74 van de 100. Dit geeft aan dat er meer koopactiviteit is in de cryptomarkt.


Top Stijgers

  1. Chainlink ($LINK): $14.73 (3.78%)
  2. Safe ($SAFE): $1.46 (8.90%)
  3. Immutable ($IMX): $0.00 (0.00%)
  4. Arweave ($AR): $28.93 (5.89%)
  5. Ondo ($ONDO): $1.27 (6.21%)

Belangrijkste ontwikkelingen in de markt

Bitcoin blijft boven de $ 65.000, terwijl andere coins zoals Ethereum, Dogecoin, Fantom, Solana en Litecoin ook een stijging laten zien. Memecoin FLOKI leidt de groep met een winst van bijna 11% in 24 uur. Worldcoin ($WLD) kende de grootste daling, met een afname van bijna 10%.

Het totale handelsvolume in de cryptomarkt over de afgelopen 24 uur bedraagt $ 76,58 miljard, een daling van 22,47%. DeFi vertegenwoordigt $ 7,08 miljard hiervan, wat 9,24% van het totale volume is. Stablecoins domineren met een volume van $ 71,36 miljard, goed voor 93,18% van het totale handelsvolume. Bitcoin’s dominantie is momenteel 54,58%, een stijging van 0,13%.

Belangrijke wereldwijde nieuwsontwikkelingen

  • Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde dat 222.000 mensen een nieuwe werkloosheidsuitkering aanvroegen in de week die eindigde op 11 mei, een daling van 10.000 vergeleken met de vorige week. Dit suggereert een laag niveau van ontslagen.
  • De Indiase markttoezichthouder SEBI heeft voorgesteld dat meerdere regelgevende instanties het toezicht op cryptohandel moeten delen. SEBI stelt voor dat verschillende toezichthouders, waaronder de RBI, toezicht houden op stablecoins. India’s cryptobeleid wordt herzien te midden van nationale verkiezingen, met mogelijke wetgevende actie niet verwacht voor medio 2025. Recente signalen wijzen op een verschuiving in de geloofwaardigheid naar crypto, ondanks de onduidelijke regelgeving.
  • John Deaton, een pro-XRP advocaat, bekritiseert de SEC en senator Elizabeth Warren voor het geven van prioriteit aan politieke agenda’s boven de bescherming van investeerders. Deaton beschuldigt SEC-voorzitter Gary Gensler van het niet beschermen van investeerders, met verwijzing naar inconsistenties in de regelgeving en vermeende banden tussen Gensler en Sam Bankman-Fried.
  • Pump.Fun, een op Solana gebaseerde token launch platform, leed een exploit van $ 2 miljoen. De aanvaller gebruikte flash loans om bonding curve contracts te manipuleren, wat leidde tot financiële verliezen. Pump.fun stopte de handel, werkte de contracten bij en startte onderzoeken. De aanvaller, bekend als ‘Stacc’, beweerde dat de exploit een protest was. Pump.fun rekent gebruikers voor het minten van tokens.
  • Het digitale valuta ecosysteem viert de intrekking van SEC-regel SAB-121 door het Amerikaanse Congres, wat voordelig is voor Bitcoin en altcoins. Ondanks deze overwinning daalde de prijs van Bitcoin met 0,71% tot $ 65.277,86 en Ethereum met 1,33%. President Biden’s mogelijke veto werpt een schaduw over de toegang van bedrijven tot crypto. Cryptoaandelen zoals Coinbase en Robinhood zagen ook dalingen.

Wat Kunnen We Verwachten?

Kan Bitcoin op zijn huidige traject $ 72.000 bereiken? Met Bitcoin dat zich herstelt van de $ 60.000 steun, is een klim naar $ 100.000 binnen bereik voor 2025? En wat te denken van het overschrijden van de $ 100.000-grens voor 2024?

Met de huidige marktontwikkelingen en economische indicatoren blijft Bitcoin een aantrekkelijke investering. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en je investeringsstrategie daarop aan te passen. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor zowel Bitcoin als andere cryptovaluta.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...