Crypto vandaag: Bitcoin zakt, top cryptos voelen de hitte

5619 totale weergaven
Crypto vandaag

Bitcoin handelt boven $ 66.500, terwijl Ethereum moeite heeft om $ 3600 te bereiken. De cryptomarkt zag een stijging van 0,60%, wat de totale marktkapitalisatie op $ 2,56 miljard bracht.

De cryptomarkt groeit met 0,60%, met een totale marktkapitalisatie van nu $ 2,56 miljard. De oprichter van BitMEX voorspelt risico’s voor Solana en Aptos en benadrukt een grote hack bij een crypto-bewaarder als de grootste bedreiging voor de markt. Congressman Ro Khanna plant een Bitcoin-strategierondetafel met de Biden-administratie en industrieleiders in D.C.

Crypto Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Indicator toont een marktsentiment van 71 Greed, gelijk aan gisteren, maar iets lager dan de 74 Greed van vorige week.
 

Top stijgers:

Top 5 Gainers
CoinLive PrijsΔ 24u
EthenaEthena(ENA)$0.4813.56%
FlowFlow(FLOW)$0.6812.88%
BittensorBittensor(TAO2)$332.458.40%
JupiterJupiter(JUP)$1.016.22%
PopcatPopcat(POPCAT)$0.865.18%

 

Bitcoin (BTC), de oudste en waardevolste cryptocurrency ter wereld, zakte afgelopen weekend onder de $ 67.000. Andere populaire altcoins, waaronder Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Solana (SOL), en Litecoin (LTC), eindigden allemaal in het rood. Brett token was de grootste stijger met een 24 uursstijging van meer dan 10,16%, terwijl Notcoin (NOT) de grootste verliezer was met een daling van bijna 8,88%.

Het totale handelsvolume van de cryptomarkt bedroeg in de afgelopen 24 uur $ 47,86 miljard, een stijging van 8,33%. DeFi-volume in de laatste 24 uur was $ 4,24 miljard, wat 8,85% van het totale cryptomarktvolume uitmaakt. Het volume van stablecoins bedroeg $ 43,42 miljard, goed voor 90,73% van het totale cryptomarktvolume. Bitcoin-dominantie daalde met 0,05% tot 53,98%.

Nieuwsupdate wereldwijd

  • De SEC bekritiseerde het pleidooi van Ripple Labs voor een lagere straf, in contrast met de $ 4,5 miljard schikking van het failliete Terraform Labs. De SEC stelde dat de voorgestelde $ 10 miljoen straf van Ripple onvoldoende is in vergelijking met de gezochte $ 876,3 miljoen. De SEC stelde bijna $ 2 miljard aan straffen voor Ripple voor, inclusief civiele straffen en winstafdracht.
  • De MEV sandwich bot “arsc” heeft in twee maanden tijd ongeveer $ 30 miljoen verdiend van Solana-gebruikers door transacties te manipuleren. De bot gebruikt geavanceerde algoritmen om prijsverschillen te exploiteren, een gangbare praktijk onder MEV-bots op zowel Solana als Ethereum.
  • Mark Cuban gelooft dat SEC-hoofd Gary Gensler Joe Biden’s herverkiezing negatief kan beïnvloeden door cryptokiezers te ondermijnen. Cuban heeft opgeroepen tot regulering van crypto door de CFTC in plaats van de SEC. Ondertussen heeft de Biden-administratie een negatieve houding tegenover crypto getoond, in tegenstelling tot Donald Trump, die de industrie steunt en belooft te beschermen.
  • BitMEX CEO Arthur Hayes voorspelt dat Aptos Solana zal overtreffen als de tweede leidende Layer 1 blockchain binnen 1-3 jaar. Hij verwacht binnenkort een Dogecoin ETF en ziet meme coins als het “luxemerk” van crypto. Hayes waarschuwt ook voor toenemende hacks bij crypto-bewaarders, waarbij mogelijk $50-$100 miljard aan activa verloren kan gaan.
  • De FTX Debtors Estate probeert beslag te leggen op de in beslag genomen activa van Sam Bankman-Fried, inclusief Robinhood-aandelen, bankfondsen, vliegtuigen en politieke bijdragen, met het argument van superieure rechten. Emergent en FTX-creditors claimen deze activa ook. Crediteuren stellen een in-kind schikking voor klanten voor en bekritiseren de prioritering van niet-klantencrediteuren zoals BlockFi. Rechtszittingen zullen volgen.
  • OpenAI overweegt over te schakelen van een capped-profit naar een volledig for-profit model om zijn financiële en technologische capaciteiten te verbeteren. Met een waardering van bijna $ 86 miljard zoekt het bedrijf flexibiliteit voor AGI-onderzoek. Deze verandering omvat uitbreidingen van het bestuur, wat kritiek uitlokt van figuren zoals Elon Musk en Edward Snowden over ethische zorgen.

Investeer in crypto: Wat nu?

De cryptomarkt blijft dynamisch en vol potentieel, ondanks recente schommelingen. Met Bitcoin die blijft handelen boven $ 66.500 en andere topcryptocurrencies die strijden om terrein te winnen, zijn er volop kansen voor slimme investeerders. Overweeg deelname aan presales of onderzoek naar veelbelovende projecten zoals Aptos en Dogecoin ETF’s.

Houd marktsentiment in de gaten met de Crypto Fear and Greed Indicator en blijf geïnformeerd over grote nieuwsontwikkelingen om slimme investeringsbeslissingen te nemen.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...