Crypto vandaag: Ethereum ETF goedkeuring verwacht stijging ETH

5931 totale weergaven
Crypto vandaag: Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

Met de recente goedkeuring van de Ethereum ETF (Exchange Traded Fund), voorspellen analisten dat Ethereum (ETH) beter zal presteren dan Bitcoin (BTC).

Deze goedkeuring heeft een positieve invloed op de markt en biedt een kans voor beleggers om te profiteren van de verwachte stijging van ETH. Het vertrouwen in ETH groeit, vooral nu de markt een opwaartse trend laat zien.

[technical_chart indicators=”bollinger-bands” symbol=”eth” start_date=”2024-07-14″ end_date=”2024-07-15″]

Invloed van politieke gebeurtenissen

Een andere factor die de cryptomarkt beïnvloedt, is de recente aanslag op Donald Trump, een pro-crypto Amerikaanse presidentskandidaat. Dit incident heeft geleid tot een verandering in het beleggerssentiment.

Hoewel dit soort gebeurtenissen normaal gesproken voor onzekerheid zorgt, lijkt het erop dat de markt zich snel herstelt en zich richt op positieve ontwikkelingen zoals de Ethereum ETF.

Crypto marktkapitalisatie stijgt

De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt steeg met 4,10% tot $ 2,41 miljard. Bitcoin herstelde zich boven de $ 62.000, na verliezen van vorige week. Populaire altcoins zoals Ethereum, Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Solana (SOL), en Litecoin (LTC) zagen allemaal winsten.

De PENDLE-token was de grootste stijger met een toename van meer dan 14% in 24 uur, terwijl Fantom (FTM) de grootste daler was met een verlies van meer dan 1%.

Top stijgers/dalers

CoinLive PrijsΔ 24u
KavaKava(KAVA)$0.40512719.87%
cVault.financecVault.finance(CORE)$1.07075011.53%
BittensorBittensor(TAO2)$377.71600011.25%
AIOZ NetworkAIOZ Network(AIOZ)$0.42210610.33%
ImpactImpact(IMX)$1.5028609.07%
CoinLive PrijsΔ 24u
PlianPlian(PI)$0.000470-11.56%
HeliumHelium(HNT)$6.936270-6.83%
NEAR ProtocolNEAR Protocol(NEAR)$4.303820-4.00%
Internet ComputerInternet Computer(ICP)$7.990480-3.89%
PendlePendle(PENDLE)$3.361370-3.76%

 

Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index laat zien dat de markt momenteel in een staat van ‘Greed’ verkeert, met een score van 52, een aanzienlijke stijging vergeleken met de ‘Fear’ score van 33 gisteren en 27 vorige week.

Deze index is een belangrijke indicator van het marktsentiment en suggereert dat beleggers momenteel optimistisch zijn over de toekomst van cryptocurrencies.



 

Wereldwijde nieuwsupdate

  • Ethereum heeft Bitcoin de afgelopen twee maanden overtroffen en analisten verwachten verdere winsten met de lancering van de Ethereum ETF. Deze ETF zal naar verwachting aanzienlijke kapitaalinstromen aantrekken, waardoor de prijs van ETH zal stijgen en zijn positie tegenover BTC zal versterken, vooral nu er een potentiële bearish divergentie op Bitcoin’s wekelijkse grafiek zichtbaar is.
  • Een phishing scammer keerde $ 9,3 miljoen terug aan een slachtoffer na het stelen van $ 24 miljoen vorig jaar september. De scammer stuurde de gestolen fondsen, overgedragen in Dai stablecoin, terug in twee transacties op 8 en 13 juli. Dit incident benadrukt de aanhoudende kwetsbaarheden in token goedkeuringsprocessen.
  • Ondanks een aanslag op zijn leven op 13 juli in Pennsylvania, plant voormalig president Donald Trump om te spreken op de Bitcoin Conferentie in Nashville, Tennessee. David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine, bevestigde op 14 juli dat Trump in goede geest is en enthousiast is om zijn toespraak te houden op 27 juli.
  • De Zuid-Koreaanse regering overweegt de invoering van cryptobelasting uit te stellen tot januari 2028 in plaats van januari 2025. Deze belasting is meerdere keren uitgesteld, beïnvloed door de publieke opinie en marktomstandigheden. Critici stellen dat het systeem nog niet klaar is voor grootschalige cryptobelasting en dat aanvullende wetgevende maatregelen nodig zijn voor effectieve implementatie.
  • Klokkenluiders van OpenAI hebben een klacht ingediend bij de SEC, waarin zij het bedrijf beschuldigen van het illegaal gebruik van restrictieve NDA’s om te voorkomen dat veiligheidszorgen met federale agenten worden besproken. Senator Chuck Grassley steunt de klokkenluiders en roept op tot veranderingen. Een woordvoerder van OpenAI, Hannah Wong, verklaarde dat het bedrijf zijn beleid heeft bijgewerkt om de rechten van werknemers te beschermen en de niet-afbrekende voorwaarden heeft verwijderd.
  • Tap-to-earn games hebben momentum gewonnen en creëren een nieuw genre van crypto gaming dat floreert op de berichtenapp Telegram. Deze spellen hebben eenvoudige mechanics waarbij spelers op een icoon of munt tikken om punten of in-game valuta te verdienen. Ondanks hun eenvoud hebben ze miljoenen gebruikers geboeid en de perceptie en het spel van blockchain games aanzienlijk veranderd.
  • Traditionele witwassers maken steeds meer gebruik van crypto netwerken om contant geld wit te wassen, volgens Chainalysis. Deze transacties, vaak opgesplitst in bedragen net onder de wettelijke drempels, bootsen verdachte activiteiten na die in de traditionele bankwereld worden gezien. Het rapport van Chainalysis benadrukt de schaal van deze trend en benadrukt de noodzaak voor verbeterde crypto nalevingstechnieken.

Wat nu?

De recente ontwikkelingen in de cryptowereld bieden kansen en uitdagingen voor beleggers. Met de goedkeuring van de Ethereum ETF en de positieve markttendensen is dit een spannend moment om betrokken te raken bij crypto.

Politieke gebeurtenissen, markttrends en nieuwe technologieën blijven de markt vormgeven, waardoor het essentieel is om goed geïnformeerd te blijven en strategische beslissingen te nemen.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...