Handelaar die bodem voorspelde zet nu in op gigantische rally bitcoin

Als je het aan de pseudonieme crypto-handelaar DonAlt vraagt is bitcoin er klaar voor om "gigantisch naar de maan" te gaan. Om dat voor elkaar te krijgen moet bitcoin volgens de handelaar met ruim 466.000 volgers wel de week op de huidige koers afsluiten, dus de bulls moeten nog even volhouden.

Volgende weerstand op 32.000 dollar

De analist is zo vol van vertrouwen over de koers op de korte termijn, dat hij de grens van 32.000 dollar aanstipt als de volgende grote weerstand in de grafiek. Om die koers te bereiken moet bitcoin vanaf hier nog met ongeveer 8.000 dollar stijgen, wat vanaf het huidige punt een stijging van ongeveer 33,33 procent betekent.

Mocht die weerstand ook sneuvelen, dan ligt volgens de grafiek van DonAlt ook de weg naar de 60.000 dollar open en dan zijn we ineens wel heel dichtbij de vorige all-time high.

Zo zie je maar hoe snel het sentiment in deze wereld kan omdraaien. Niet lang geleden was het allemaal nog kommer en kwel in de bitcoin-wereld en nu vallen er wat Amerikaanse banken om en de boel schiet weer als een raket de lucht in.

Bitcoin is hiervoor geboren

Het is ook duidelijk dat DonAlt begrijpt en weet waarom Satoshi Nakamoto ooit is begonnen aan de ontwikkeling van de digitale munt. "Bitcoin is geboren uit een gevoel van woede jegens het banksysteem. Ik zou het fantastisch vinden om bitcoin in deze onzekere tijden te zien schitteren en te bewijzen dat het meer in zich heeft", aldus DonAlt.

Bitcoin is gebouwd in 2008 tijdens de mondiale crisis die uiteindelijk de volledige huizenmarkt en het Amerikaanse banksysteem bedreigde. Inmiddels lijken we weer op een punt te zitten dat het Amerikaanse banksysteem richting een kritiek punt gaat.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 24.399 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een stijging van 10,43 procent op de borden. Daarmee heeft bitcoin een market cap van 471 miljard dollar en is deze de afgelopen dagen behoorlijk hersteld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....