Cryptobedrijven in Oezbekistan moeten elke maand aan overheid betalen

Cryptobedrijven in Oezbekistan moeten elke maand aan overheid betalen

In Oezbekistan is een wetsvoorstel aangenomen waardoor cryptobedrijven verplicht geld in een fonds moeten storten.

Crypto in Oezbekistan

De wet bepaalt dat goedgekeurde cryptobedrijven elke maand een vergoeding moeten betalen. Dit plan is opgesteld door het National Agency of Perspective Projects (NAPP).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptobeurzen hebben verschillende tarieven toegewezen gekregen. Zo wordt gaandeweg een spaarpotje opgebouwd. Het idee werd voorgesteld en opgesteld door de NAPP en is vervolgens officieel door het ministerie van Justitie ingediend.

Volgens de Russische nieuwssite Bits.media zou er op deze manier een belasting worden geheven van maximaal 120 miljoen Oezbeekse soum (bijna $11.000) voor cryptobeurzen. Dit bedrag kan dus ook lager uitvallen, voor de desbetreffende exchanges. Winkeliers ("merchants") die bitcoin accepteren moeten ongeveer $540 betalen.

Miners moeten maandelijks (omgerekend) $270 inleggen, terwijl mining pools $2.700 naar de overheid moeten storten. Custodians betalen het minst: $135 per maand. Worden deze bedragen niet betaald, dan zal de licentie worden ingetrokken.

“Het niet betalen van de vergoeding binnen een maand vormt een grond voor schorsing van de vergunning. Als het bedrijf de vergoeding twee maanden niet binnen een jaar betaalt, kan de licentie worden ingetrokken.”

Indirecte belasting

Al het geld dat binnenkomt in het fonds wordt verdeeld, waarbij de 20% en 80% naar respectievelijk de NAPP en de overheid gaan. Je zou het dus als een verkapte belastingregel zien, waar het gewicht van een licentie aan is gehangen.

Oezbeekse overheidsfunctionarissen zijn dit jaar druk geweest om de cryptomarkt onder controle te krijgen. Er is een regelgevingskader gemaakt waarmee de ze cryptomarkt willen uitbreiden. Dit was ook het moment waarop de NAPP de autoriteit kreeg over de cryptobedrijven.

Eerder kregen bitcoin miners in het Centraal-Aziatische land ook al belastingkortingen. Ook werd er een nationale mining pool opgericht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining regulering

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties