Oezbekistan beloont bitcoin miners met belastingkorting voor zonne-energie

Bitcoin miners die gebruikmaken van zonne-energie kunnen rekenen op extra belastingkortingen in Oezbekistan.

Bitcoin mining is een competitieve markt. Datacentra over de hele wereld strijden om nieuwe bitcoin. Het is belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Miners zijn met name opzoek naar goedkope energie. Oezbekistan wil hierop inspelen door extra aantrekkelijk te zijn voor ondernemers in deze kant van de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oezbekistan staat, zeker hier in Nederland, niet bekend als land waar je jezelf graag wil vestigen. Bitcoin miners zijn echter relatief makkelijk te verplaatsen. Zo lang het land open grenzen heeft waardoor je producten kunt exporteren, kun je jouw business relatief makkelijk verhuizen. Dat wil je niet, een grote verhuizing, maar het is een mogelijkheid als de omstandigheden veranderen.

Oezbekistan

Oezbekistan en andere energierijke regio’s proberen op verschillende manieren dit soort mensen naar zich toe te treken. Oezbekistan beloont lokale bedrijven met een vrijstelling van inkomstenbelasting. Ook wordt de energierekening goedkoper in het Centraal-Aziatische land. Dit geldt echter alleen voor bedrijven die laten zien dat zij zonnepanelen gebruiken.

De stap van Oezbekistan is opmerkelijk, want nog minder dan een jaar geleden was de situatie in het land heel anders. De regering veranderde van standpunt en wil nu een plek worden voor allerlei bedrijven in deze industrie.

Volgens Reuters focust Oezbekistan zich nu met name op de miners. Tegelijkertijd mogen inwoners van het land officieel geen bitcoin of altcoins kopen. Het is dus zeker geen bitcoin walhalla.

Bitcoin miners die niet van de juiste energiebronnen gebruikmaken mogen overigens extra betalen voor hun energie. Niet iedereen gaat er dus op vooruit bij dit soort nieuwe regels.

Oezbekistan is een buurland van Kazachstan. Laatstgenoemde is een van de landen met de meeste bitcoin miners ter wereld. Als men echt in wil zetten op bitcoin mining in Oezbekistan kan het allicht een kijkje nemen bij de buren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...