Cryptobeurs Binance lijkt voor te sorteren op DNB-registratie met extra verificaties

Gisteren bracht cryptobeurs Binance een heleboel (Nederlandse) klanten op de hoogte van striktere verificatieregels.

Extra verificatie

De beurs bevindt zich sinds haar oprichting in 2017 in grijs gebied wat betreft regulering. Sinds de exchange hard is gegroeid en zelfs aan een beursgang denkt, moet het aan meer en meer regels voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarom vraagt Binance een deel van haar (Nederlandse) klanten om een verificatieproces te doorlopen.

“De grote meerderheid van uw mede-Binancians heeft hun accounts al volledig geverifieerd om te voldoen aan deze nieuwe regelgeving. We weten dat u het eerste deel van dit verificatieproces al hebt voltooid en dat u nu alleen het laatste deel hoeft af te ronden. Als blijk van onze waardering voor uw tijd, hebben we een 10 BUSD cashback-voucher voor u klaar.”

Het mailtje heeft veel weg van een spam- of phishingbericht, maar als je inlogt op de beurs krijg je deze melding (als Nederlander) ook te zien.

Cryptobeurs Binance lijkt voor te sorteren op DNB-registratie met extra verificaties

Extra KYC

In de mail staat verder:

“Volg alstublieft de aanvullende stappen voor identiteits- en adresverificatie! Houd je paspoort (of identiteitskaart) en je glimlach klaar. Het proces is snel en eenvoudig en duurt slechts een paar minuten.”

Als je als gebruiker de verificatie niet voor vrijdag 9 september 2022 hebt afgerond, zal je worden buitengesloten van de Binance-diensten. Je kunt dan niet meer op het platform terecht voor stortingen, opnames en trading. Er zijn nog een aantal extra regels:

  • Als je jouw account niet binnen 10 dagen verifieert, kun je er geen geld meer storten.
  • Je Binance Card zal dan over 20 dagen niet meer te gebruiken zijn.
  • Na 60 dagen is het account alleen nog te gebruiken voor opnames.

Als uitleg voor de regels geeft Binance de schuld aan de AMLD5, de Anti Money Laundering Directives van de Europese Unie.

De DNB, de Nederlandse toezichthouder van de cryptomarkt, deelde onlangs nog een boete uit van 3 miljoen euro aan de beurs. Ze zouden hun diensten aan Nederlanders aanbieden zonder registratie. Wellicht heeft dit het bedrijf van CZ wakker geschud, waardoor deze verificatie-maatregelen worden genomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws