Cryptobeurs Binance maakt meer winst dan Deutsche Bank

In het eerste kwartaal van 2018 maakt cryptobeurs Binance meer winst dan één van de grootste banken van Europa. De Deutsche Bank moet het doen met een winst van 146 miljoen dollar. Binance, als werelds grootste cryptobeurs, maakte een recordwinst van 200 miljoen dollar.

Startup tegenover Deutsche Bank

Binance is als new kid on the block ongeveer acht maanden oud en is nu al de grootste exchange in de cryptowereld. De Deutsche Bank is een instituut dat al 148 jaar bestaat. De startup heeft slechts tweehonderd werknemers, terwijl de grootste Duitse bank ruim honderdduizend mensen op de loonlijst heeft staan. Gigantische verschillen qua schaal dus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto is big business

Met een marktwaarde van ongeveer 400 miljard dollar is de cryptocurrencymarkt op het moment van schrijven geen kleine jongen meer. Maar het is natuurlijk nog geen industrie met de capaciteit en schaal van de bankwereld. Het feit dat jonge bedrijven als Binance in staat zijn om oude gerenommeerde banken voorbij te snellen op het gebied van winstgevendheid is een goed teken voor het potentieel van cryptomunten in het algemeen. De exponentiële groei en mooie cijfers van bedrijven die betrokken zijn bij blockchainprojecten kunnen wel eens zorgen voor een sneeuwbaleffect. Deze grote en snelle winsten zijn voor investeerders natuurlijk bijzonder interessant.

Binance zit niet stil

Binance rust ondertussen niet op zijn lauweren. Naast een eerdere aankondiging van plannen om over te schakelen naar een decentrale exchange maakte de cryptobeurs vorige maand bekend dat het vanuit Hong Kong gaat verhuizen naar Malta.

Bron: Foto:

Cryptobeurs Binance maakt meer winst dan Deutsche Bank

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Deutsche Bank

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...