Cryptobeurs Bitfinex houdt onbekend bedrag aan bitcoin aan

Cryptobeurs Bitfinex heeft naar verluidt bitcoin op zijn balans staan. Dat schrijft nieuwsmedium The Block, gebaseerd op uitlatingen van een anonieme bron.

Bitcoinreserves

Bitfinex heeft in het verleden een deel van zijn inkomsten uit handelsvergoedingen in bitcoin laten staan. Volgens de bron, die geen uitlatingen wil doen over de precieze bedragen, houdt de cryptobeurs bitcoin aan als langetermijnstrategie.

Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, tweette zondag dat cryptobeurzen die "enorm hebben geprofiteerd" van bitcoin, een beleid moeten hebben om een deel van de winst in bitcoin te herinvesteren.

Bitfinex doet dit namelijk zelf ook, door onder andere secundaire lagen zoals het lightnig netwerk en ook de Liquid-sidechain te steunen. Verder zijn ze ook druk met het RGB-protocol om tokens bovenop bitcoin mee uit te geven.

"Bitfinex herinvesteert in de technologie van bitcoin", zo vertelt deze Ardoino ook aan The Block:

"Het is veel meer dan alleen maar bitcoin kopen."

Zelfde als Tether

Op zich is het geen bijzonder nieuws. Bekend is dat er bitcoiners achter de beurs zitten en dat Bitfinex zeer nauwe banden heeft met stablecoin Tether. En Tether is naar schatting de 11e grootste bitcoin hodler van de wereld.

Het bedrijf achter USDT deelde in Q1 voor het eerst hoeveel bitcoin het heeft. Ze investeren regelmatig tot 15% van hun winst in bitcoin. Naar schatting is zijn de extra bitcoinreserves (naast de reserves voor de dekking van de Tether-stablecoin) door deze aankopen al opgelopen tot een bedrag van $1,6 miljard aan bitcoin.

Bitfinex en Tether behoren daarmee op een lijst met onder andere MicroStrategy, Tesla en Block, die ook allemaal bitcoin op de balans houden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...